Att fånga en fjäril

Jag är bara här på besök. Turistar lite skulle man kunna säga. Det värmer hjärtat att så många fortfarande har vägarna förbi, jag tänker dock fortsätta min semester ett tag till. Men idag kör vi ett undantag. Kanske för att jag saknar er lite, kanske för att jag sitter och tråkar i min ensamhet med världens idiotförkylning eller kanske just för att det faktiskt är 2011 och att det känns fel att se 2010 bli allt mindre i horisonten utan en endaste liten resumé. So, here we go;

2010! Året jag inledde med att kyssa D och allt som varit oss hejdå under en stjärnklar gnistrande Mariestadshimmel, och sen då?

Sedan var det slottsfester som gällde den vintern. Hade nog inte en endaste vit helg och fnittrade mig genom dansgolv, burgerkingköer, nattdiskussioner och söndagspizza. Det var min sista universitetstermin och jag och mina fina höll hårt i oss och återupplivade det dära riktiga studentlivet med skratt och nostalgitårar. Dagtid bodde jag på universitetet där jag förutom plugg spenderade all vaken tid med Kakan och marknadsföring, föreläsningsfix och InDesign. Den 15 April satt en lycklig, berusad och febrig jag på 2010 års Hotspotbankett och skålade och skrålade för ett fantastiskt lyckat projekt, nya vänner och nya erfarenheter. Och älskade slottet fylldes av någon annan än jag.

För plötsligt fann jag mig färdig med min utbildning och hamnade på nå vänster i Norge där jag bland annat besteg Kjerag och tog mig ut på bolten. En helt obeskrivlig känsla. Någon vecka senare satt jag ensam på ett plan till min livslånga dröm Island, och äventyret kunde inte ha blivit bättre. Jag var så lycklig den sommaren att jag nästan tror jag drömt allt när jag tänker tillbaka. En saga att minnas för alltid.

Väl hemma blev det en del tidningsjobb och sedan hamnade jag i ack Värmeland du sköna igen. Dagisjobb (what?) och franskastudier. Ni ser jag har ju fler drömmar på lager och en av dem stavas Frankrike.

Julafton blev en magisk en i Kristinehamn med så exemplariska värdar att man helt missar att man inte är hemma. Och tomten är far till alla barnen-familj som vi är fortsatte julen i norr på diverse ställen och var lika fantastisk som alltid fram till nyår som jag välkomnade i den vitaste vintern under den klaraste himlen med både syskon, bästisar och hicka.

Det går inte att sammanfatta ett år, det vet ju ni lika bra som jag. Men så såg det ut i stort. Ni får tänka in lite paranteser här och där. Vissa vackra och vissa grå, vissa skitstora och vissa små. Typ folk som flyttat, kommit tillbaka, tagit körkort, letat sig halvvägs in i janethjärtat (och ut igen), planerat bröllop, fått barn, blivit med barn. Vilket ååår vi haft :)

Jag är inte riktigt redo för 2011. Jag hinner inte med. Men ge mig en stund (och några friskapåmig-dagar) så är jag kanske ikapp. Jag har ju liksom både gamla som nya drömmar och mål. Och ni.. viktigast av allt; jag har ju faktiskt mitt livs kärlek där ute att slänga håven över.


Kommentarer
Postat av: Syster

Fint sammanfattat Janet!

Blir ett toppen 2011 där jag tycker Norge och fjälläventyr igen. =)

2011-01-09 @ 01:22:53
Postat av: Annarki

Vilket underbart fint inlägg, blir alldeles rörd och längtar tillbaka till karlstadtiden. Antar att allt har ett slut med en ny början.. Ska bli spännande att se vad som händer oss 2011. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback