Där elden falnar men fortfarande glöder

Lördag. Datorn visar 10.12 och jag har redan varit vaken i två timmar. Det går fort att skapa rutintider. Det går faktiskt fort att skapa rutiner över huvud taget. Det är enkelt att äta sallad till lunch när det i väskan inte finns något annat än sallad att hitta, och fikapauser har ändå aldrig varit min grej. Jag nyårslovade mig själv tre vita, alltså ingen uppkorkning innan min födelsedag 29 mars. I samma veva påminde jag mig själv om att dra ner på sockret igen och återgå till endast lördagsgodis. Ni vet inga kakor, godis, vita mackor, pasta eller typ nattlig chokladbollssmet med sked rätt ur bunken om det inte är lördag. Jag har gärna en syndernas dag och lördag är ju den ultimata soff- och filmdagen, specielt i vita tider som dessa. Sex sockerfria är enkelt då.

Igår tog jag sällskap hem från jobbet med min äldsta vän (vilket alltså inte betyder att hon är 90 år utan att hon är den vän jag haft längst. Nu när jag fyller otroliga 27 (what!?) har vi hängt ihop i en si sådär 27 år. Självklart hade vi vår tredje muskutör med oss, även hon stenålders. Det blev matlagning, soffhäng, film och massa skvaller. Ingen efterrätt och inte en endaste alkoholprocent. Var inte hemma och i säng förns typ i morse, men gud va skönt att vakna oförgiftad idag. Nu blir det att slänga i någon form av Awww i dvd:n och så helgfrukost i soffan såklart. Idag tänker jag bara glida runt i pyjamasen, dricka massa te, promenera och gosa med gammelkatten. Jag återkommer om kvällsplanerna.

Kanske vill ni ha mer detaljer, mm jag ju det. Jobbet, hjärnspöken, vilka namn som fyller sms-inkorgen och vart vägen leder framöver. Jag är dock lite fräck och håller på det. Och det är inte för att vara elak, utan för att jag faktiskt inte riktigt vet. Det är lugnt just nu. Enkelt, tryggt och lugnt. Ovanligt och osannolikt för att vara jag och för att vara det här stället, men så är det. Både jag och ni är ju skitmedvetna om att det garanterat kommer ändras, men den dagen den bloggen. Vi ses :)

PUSS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback