Strånk

Hej mina kära läsare. Mitt liv är ganska tråkigt och händelselöst just nu, men samtidigt det är rätt mycket som är på gång och många om och kansken som snurrar. Det kan bli väldigt annorlunda ganska snart, eller om lång tid, eller inte alls. Nej nu ljög jag, ändring kommer det bli :) Men det är ovisst och lite rörigt så jag väntar med att säga något alls. Men håll gärna en lös tumme för mig så kanske det går lite mer som jag vill.

Istället för att prata liv (eller bristen på det) så tänkte jag prata om ett ord. Detta ord har jag haft med mig för alltid och jag fick en smärre chock då jag flyttade till Värmland för sex år sedan då människa efter människa inte visste vad jag snackade om. Så för er som är obekanta med detta fantastiska begrepp introducerar jag härmed ordet strånk.

Många av er vet redan hur viktigt och användbart detta ord är, och för ni andra rookies kommer härmed en förklaring; Strånk är alltså en strånk. Nu har vi rett ut det. Vidare kan jag säga att en strånk oftast är avlång och smal, och många gånger inte riktigt ser ut att höra hemma där den befinner sig. Ett konstigt skott på en blomma som växer galet, en tråd på tröjan, en liten utstickande toffs i håret osv. Ibland vet man inte riktigt vad det är, man kanske ser något hänga från en väska, ligga på ett bord eller sticka ut från ett träd. Oj vad är det där för en strånk? Är ni med? :) Mycket bekvämt med ett samlingsord för små smala avlånga konstigheter, speciellt såna man inte riktigt vet vad man ska kalla :)Kommentarer
Postat av: stor-strånken

snoooopp!!! = strånk

2010-09-21 @ 18:39:38
Postat av: jaaaaanet

Nääämen.. haha snopp är ingen strånk! Om den inte är väldigt smal och sitter skumt :P hahaha

Postat av: Elin Backström

klart man vet vad en strånk är!!

2010-09-23 @ 14:49:44
Postat av: sofie

Skubba är ett bra ord också!Man ska ut på ärenden eller slänga soporna eller något. Då kan man säga att man ska iväg på lite skubb!

2010-09-24 @ 18:26:36
URL: http://autumsnong.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback