Cause I'm leavin' on a jet plane

Pizza i magen och 60-talet på Spotify. Och jag stryker höstskjortor för en helg i Värmelandet :) På sex år har jag aldrig förr varit borta därifrån såhär länge. Jag saknar, längtar och ser så galet mycket fram emot att bara promenera gatorna längs älven och snacka skit med mina fina. Ingen fest planerad och ska nog försöka hålla det, får se hur det går :) Nu: tillbaka till de för stora kläderna och den för lilla väskan! PUSSEL


vackraste stunden i livet var den när du kom

Det är det här jag menar när jag säger att hösten slår allt. Det är nästan för fint för att vara på riktigt! Luften är sval men solen ändå så varm att man måste knäppa upp jackan. Det är verkligen ultimat både promenad- och springväder. Och det prasslar under skorna och hettar på kinderna. Och färgerna är så många att man inte kan räkna dem.

Jag önskar man kunde göra det längre. Sno lite av vintern som alltid varar nästan för alltid och liksom låna ut några kyliga veckor till hösten istället. Så fort första snön faller blir det mest bara grått och geggigt ju. Sånt onödigt mellanting av ingenting innan marken blir vit. Jag vill ha sensommarsol, prasselhögar, färgkalas och igelkottar i två månader till. Sedan vid första advent kan vintern få kika fram sådär boom! :) Okej?Got a ticket for a world where we belongJanet + IKEA-lampa + spritpenna + några vändor i PhotoShop


would u lie with me and just forget the world

Människan är allt en underlig varelse. Man skuttar, springer, kryper och släpar sig genom ett helt liv av känslor. Vissa rosa, vissa svarta. Vissa som måste komma från färgscheman i andra solsystem. Men det spelar ingen roll hur många gånger det bränner i huden och kittlas i magen. Eller hur många gånger man gråter kudden blöt när hjärtat ligger kvar på asfalten i regnet utanför. Det går liksom inte inte att lära sig känna. Man kan inte vara bra på det, eller dålig. Och man kan aldrig kontrollera det eller göra något åt det. Det går varken att plugga eller praktisera sig till någon sorts skills i huvud taget. Man är bara maktlös. Och visst kan man lägga fokus på annat, visst kan man stoppa tusen huvuden i sanden och visst kan man kan trycka på off-knappen och bara flyta med likgiltigheten ett tag. Ett tag. För i slutändan står man alltid där igen. Och känner. Vare sig man vill hantera det eller inte. Och en gång kramade man livet ur täcket och bad till högre makter att få hjärtat tappat och tomt. Sedan står man där, när löven faller igen, och letar vilset efter dörren till att fylla det igen. Blir det någonsin lagom och blir det någonsin rätt? Har jag kanske använt sönder det? Vaknar det till liv om det får sova en stund eller har jag känt färdigt liksom? Jag tror inte det. Men ibland undrar jag. Jag saknar att vara säker, det var fantastiskt.You drown out the crowd

Såhär kan man spendera en tisdagskväll i Storvik:Blöörp

Okej jag tänker inte säga att det är roligt att tvätta, men! Varenda gång jag tvättat sängkläder och öppnar luckan så trillar det ut en stor boll. Som en gigantisk padda som slukat all tvätt. Påslakanpaddan brukar jag kalla honom. Och jag kan inte låta bli att fnittra varje gång han kikar ut ur tvättmaskinen och när jag sedan måste tömma han på hans vänner :)Vinter utanför slottet. GUD vad jag saknar min förra lägenhet!


I like 'em round With something, something

Dagens bild: Janet i bilen. Byxhål och lår som geggar ut.Mmm. Men nu ska jag i alla fall hem och ut i soooleeen =)) PUSS!


Här är ett skådespel i höstlövsdans

S som envisas med att högläsa från en sådan där fylla i-bok när jag egentligen bara vill äta mina lunchpannkakor och läsa tantskvaller.

Vad hette din första pojkvän?

Fredrik. Fast det var bara jag som var ihop med han och inte tvärtom tror jag.
Haha hur gammal varu då?
Sju. Med röda lackskor och turtlesreflex! Fredrik gick på gymnasiet och brukade låna filmer av pappa. Men jag vet ju att han egentligen använde det som ursäkt för att träffa mig.
Okej. När var du så full så du spydde senast?
Hmm, fräsch bok du. Midsommar! Kräktes på mitt långa nya fina halsband hehe. Det fastnade liksom bitar.
Uuuh Janet.
Du frågade ju.
Du äter!
Jag äter väl inte kräks heller.
Har du haft sex med en kompis förälder?
Haha vafaaan.. nej!
Jag tog min kompis gifta pappa på baken en gång på en dansbana.

hahaha vaa?
Jag tror jag stönade fram något sexuellt inbjudande med
hahahahaha
Skitfull och nydumpad. Minnesluckor, men ångesten kommer jag ihåg.
Hahaha jag döör.
Vem kysste du senast?
Haha va?
Vem kysste du senast?
Öh.. hmm.. öh..
Rodnar du Janet?
Va? skärp dig.. gör jag ju inte!
Hahaha fan va du rodnar!
Ät kräks!
Haha mongo..


Like!

höst. trälukt. julen. saft. dinosaurier. film. knaksnö. randigt. grapefrukt. sagor. zombies. djur. vaniljyoghurt. bomull. Queen. Midsomer murders. regn. kojor. frågesport. halsdukar. tecknat. tippex. igelkottar. sushi. färgpennor. pyssel. trädgårdsland. pepparkakshus. bibliotek. betapet. lövhögar. temafest. Winnerbäck. chips. superlim. Ewan. söndagstid. :)

Med fodrade tights kan man hoppa och stå

Jag har många skönbilder som jag bläddrar i genom när jag behöver dem. Bilder som kittlas i magen, bilder som garanterat alltid får mig att skratta eller bilder från långt tillbaka som låter mig vara nostalgisk och sakna när jag behöver det. Jag överför då och då några favoriter till mobilen, alltid bra att ha lite feel-good i fickan. Det jag skulle komma till är att jag lagt till ett nytt kort i samlingen. När jag saknar Evve eller när jag bara behöver lite extrafnitter i tillvaron så knappar jag fram denna: 
Fantastisk helt enkelt :)


hang with me

Jag har sagt det förr och jag säger det igen.


Ack Värmeland du sköna

Tre timmar och en halvliter sprit senare. Nej, jag ska inte bo i Gästrikland. Asså det funkar ju. Finns vänner, finns familj, finns väldigt mycket fint runt om osv. Jag har ett bra liv här. Och är mycket tacksam som fick växa upp här och hitta bästa vänner för livet. Men funkar räcker inte längre. Inte när man levt sex år i en stad där man istället för att känna att det funkar känner att det rockar. Jag längtar hem. Hem till Värmland. Sex år tog det. Värmland är mitt hemma som inget annat. Jag är helt säker. Nu ska jag sluta gömma mig och ostbågarna i datarummet och gå och vara lite social. Får styra upp detta nu. Ack Värmeland du sköna, jag hoppas vi ses snart igen. Men först fest. Puss och Skål!

När faller du tillbaka till den du faktiskt är

Mer eller mer. Jag kan inte mer och det sa jag från början. Jag sa precis som Robyn och han sa att det var fine. Det blir som det blir, ingen press. Jag känner också så. Sköna ord. När dom är sanna. Jag vill egentligen inte be om ursäkt för något jag har varit så tydlig med. Men förlåt ändå. Varför vet jag inte. Kanske ett skrapande samvete. Kanske för att det är sorgligt. Kanske för att jag kommer sakna. Kanske är det mig själv jag ska be om ursäkt till. För att jag alltid målar min värld så rosa och enkel. Sådär som den aldrig är. För det finns aldrig någon som målar riktigt som jag. Jag är långt ifrån mer just nu. Och det visste han. Bajs.

E.T phone home

Har ni sett nya stora mig där uppe förresten? Svårt att missa iofs. I alla fall så surfade jag nyss in på min egen blogg och hade då glömt att jag varit här och pillat. Så bara BAAAAM dök världens största jag upp. Blev nästan lite rädd. Det jag skulle komma till var att jag hade komplex för mitt huvud när jag var mindre. Eller, alla sakerna i ansiktet var liksom för stora för själva huvudet. Det var så lite ansikte utanför ögonen så jag såg ut som en alien och om jag skrattade för mycket liksom slukade munnen och skrattgroparna hela mig. Som ett svart hål. När jag blev äldre växte skallen ikapp innehållet. Phuu. Det är nu jag ska säga att det hörde till åldern och att det var inbillning. Men nej, jag kikar på gamla bilder ibland och ser fortfarande mitt jätteface. Ibland ser mitt ansikte jumbo ut än idag. Vet inte om det är så på riktigt eller om det liksom sitter i. Hade ni några skumma komplex när ni var små? PUSSIS!


keep your tyrannosaur off crack cocaine

Nu: ut i regnet! :)


love is not a victory march

Idag är det höst. Ingen småmysig försmak längre, utan vi pratar skär och ren höst. Regn och storm. Och all världens nyanser av oranget som svajar omkring där ute. Hösten är, som de flesta redan vet, min absoluta favoritårstid. Jag har alltid haft svårt för värme i kombination med sol, och föredrar alla gånger lite lagom kyla och busväder. 
Jag tänkte efter morgonteet flirta till mig lite promenadsällskap :)


Annars blev jag sådär Janet som jag blir ibland igår. Sådär rastlös till den grad att jag kokar och kliar sönder fingrarna inifrån. Och för er som inte visste detta (de flesta av er) har jag en form av ADHD. Det känns lite småkomiskt när folk på skoj påpekar detta då jag super mig full inför tentor eller klättrar på väggarna. - Haru damp eller? - Yes sir I do. Det funkar helt okej när man kan springa kroppen trött och när man försöker göra det bästa av det. Sömn har dock alltid varit och kommer nog alltid vara min ömma häl. Men man kan ju inte få allt har jag hört :)

I alla fall: När jag hamnar där finns det varken tid eller nerver för att sitta ner och tänka i genom. Jag planerar och spikar i samma sekund. Eller grejen är väl som vanligt att jag inte planerar alls utan bara kör, och jag är medveten om att det inte håller alla gånger. Men det kan ju liksom aldrig gå mer än åt helvete och då har man ju faktiskt möjligheten att börja om från början igen. Det funkar inte att sitta och vänta på att det ska bli som man vill, hur bekvämt det än vore. Pusslet blir ju oftast inte lagt förens du testat fel bit på fel ställe. Jag brukar banka med en sko. Vart var jag nu? Impuls! Jag har en del att packa. Igen. För om en vecka åker jag bort en sväng. Håll en lös tumme för mig? Kärleeek :) Vår 2008. Fest hos Erika på Duvkulla. Fnittrigt i magen :)


Yesterday you told me 'bout the blue blue sky

Fredagskväll. Dricker te och sopar banan ;)


My soul is painted like the wings of butterflies

Det är fasligt tråkigt att vara ledsen. Men nu är det i alla fall helg och då får man göra vad man vill. Jag tänkte sätta på mig mina rosa gummistövlar och bege mig ut i regnet på äppeljakt. Tar nog en omväg och försöker springa på en groda eller två också. Sedan ska jag sätta igång med mysigt pajbak (yes nog sätter den sig på baken alltid). 
Om det inte muntrar upp att laga socker till tonerna av Queen i väntan på trevligt sällskap så vet jag inte vad. Ha en fin fredagskväll alla. PUSS!


Jag har vandrat som en vilsen stenstaty

Ibland undrar man hur mycket energi det kan ta av någon? Hur långt in det sitter? Några snälla ord när man behöver dem. Något fint och ärligt man blir glad av. En förklaring eller i alla fall ett försök till en om man inte har någon. Något äkta bara. Något som faktiskt kommer någonstans ifrån. Lite jävla kärlek och förståelse. Något som värmer när det är kallt från den som blev värmd och skulle värma tillbaka. Det är nog en av de värsta känslorna jag vet, den där att vara sådär behövd och viktig. Att höra att man är det jämt och att det är underbart att man finns, för att sedan stå där och inse att jämt egentligen betyder ibland eller när det passar. Och efter att ha skuttat runt och jagat regnmoln på någon annans himmel plötsligt befinna sig ute i rusket själv, bara för att leta efter paraplyt man inte har och ett jämt som inte passar just då. Och det är inte bara att man blir blöt för stunden. Man blir liksom nerkyld in under huden och känner sig blåögd, dum och naiv. Man blir ingenting.
Nu ska jag vara ingenting under täcket en stund. Ingen fara, jag skuttar snart igen. Men det är sorgligt, dumt och onödigt. Och det gör ont.

But we have something they will never have

Ooh vilken lång onsdag. Och vad mycket jag har gjort. Jobbat, pluggat franska (uj va dålig jag är), gått lååångpromenad med syster, fixat med tusen viktiga papper, telefonsamtal, mail osv och slutligen: suttit på min vän Pernillas golv i tre timmar och ätit lösviktsgodis för 32 kronor. Trevligt :) Hoppas ni haft det bra. I morgon är en viktig dag. PUSSEtt stycke dagens kvinnofolk. Höst <3 


Life is no Nintendo game

... 


wake me up when September ends

Vilken mysig kväll det blev :) Jag åkte med övningskörande lillasyster till miljöstationen två gånger och lämnade massa skräp. Duktigt av oss.
Vi är båda på väg mot nya äventyr, så det är bra att passa på att hjälpa mamma höstfixa :) Det är dock lite segt detta september. Jag vill ha oktober. Har fått för mig att det kommer bli en bra månad. Känns det inte så? Mjo, det ligger i luften :) I alla fall så stannade vi hos mormor på vägen hem och drack granatäppelsaft, klappade håriga prydnadsgurkor och plockade plommon. Man blir så glad av mormors stora hus som är helt galet fullt av växter, blommor, grönsaker och olika sorters samlingar. Ja sedan blir man glad av söta mormor också förstås :)
 Nu blir det kvällsfika framför Glasblåsarns barn. Höstmyyys, PUSS!


Strånk

Hej mina kära läsare. Mitt liv är ganska tråkigt och händelselöst just nu, men samtidigt det är rätt mycket som är på gång och många om och kansken som snurrar. Det kan bli väldigt annorlunda ganska snart, eller om lång tid, eller inte alls. Nej nu ljög jag, ändring kommer det bli :) Men det är ovisst och lite rörigt så jag väntar med att säga något alls. Men håll gärna en lös tumme för mig så kanske det går lite mer som jag vill.

Istället för att prata liv (eller bristen på det) så tänkte jag prata om ett ord. Detta ord har jag haft med mig för alltid och jag fick en smärre chock då jag flyttade till Värmland för sex år sedan då människa efter människa inte visste vad jag snackade om. Så för er som är obekanta med detta fantastiska begrepp introducerar jag härmed ordet strånk.

Många av er vet redan hur viktigt och användbart detta ord är, och för ni andra rookies kommer härmed en förklaring; Strånk är alltså en strånk. Nu har vi rett ut det. Vidare kan jag säga att en strånk oftast är avlång och smal, och många gånger inte riktigt ser ut att höra hemma där den befinner sig. Ett konstigt skott på en blomma som växer galet, en tråd på tröjan, en liten utstickande toffs i håret osv. Ibland vet man inte riktigt vad det är, man kanske ser något hänga från en väska, ligga på ett bord eller sticka ut från ett träd. Oj vad är det där för en strånk? Är ni med? :) Mycket bekvämt med ett samlingsord för små smala avlånga konstigheter, speciellt såna man inte riktigt vet vad man ska kalla :)skogen är full av lingonben

Helgen gick helt sinnes fort. Jag tycker att jag precis stod på tågperrongen och skulle läsa skvaller och äta kakor i fem timmar innan en hel helg i smålandsskogen väntade. Och så bara swisch så är snart måndagen slut!? Jag hänger inte alls med i svängarna. I alla fall så var det trevligt att hetsäta tågkakor, kika förbi en snabbis i Skövde och landa nere i Småland i fredags kväll. Sköna känslor i magen och mysig familjeweekend. Vilket är lite knasigt att säga eftersom det inte är min familj längre. Men jag trivdes bra. Familjer kan ju faktiskt se ut lite hur som helst, det är ju inte så konstigt egentligen när saker ändras :)

Det blev en tidig start på lördagen men på nå vänster bara försvann den ändå. Vi bodde fint, maten var nice och sällskapet det bästa. Ett lyckat 60-årskalas. Jag hade dock sett fram emot skönt kvällshäng på hotellet framför filmkanaler med massa fett, och att andas lite och uppdatera lite osv, men den tiden fanns liksom inte. Det blev mer så allt gick tokfort och sedan fest och så var helgen slut. Och istället för utvilad är jag toksliten, och jag saknar den där hängaikapptiden jag hade sett fram emot. Men nu är det så. Och det var som sagt ett jättelyckat kalas och jag är typ fortfarande mätt :P Dessutom hann vi med värsta coola safarituren där man fick vandra runt bland massa vildar. Typ nästan ;)

I alla fall lurade mamma ut mig i skogen för att plocka lingon nu på eftermiddagen, och herreguuuud vad tråkigt det är! Haha jäkla påhitt att man ska plocka världens minsta bär som sitter fast på buskar och ris långt ner på marken. Det tar ju en mindre evighet att få en sån där plockgrej full och då är det ändå massa jäkla blad, blåbär och andra skumma skogsgrejer där i. Annars är det ju supermysigt att gå i skogen och filosofera och plocka kantareller. Men inte direkt så man åååh kollla ett lingooon. Aja, nu har jag i alla fall en liter bär/ris/blad/spindlar som jag ska koka och sätta en sån där Lingonsylt 2010-lapp på =) Så ska jag ha den synlig resten av året och leka världsvan hemmakokerska som slänger ihop sylt, gelé, äppelmos osv mest hela tiden. Men först te :)Take another little piece of my heart now baby

Det går bra för mig. Typ. Eller så dök lillebror upp och packandet blev pizza och Indiana Jones. Men det är ju liksom mycket trevligare ju :)

you see the colors in me like no one else

I morgon åker jag ner till Småland för kalas och herrgårdsweekend. Och tror ni jag packat? Eller tvättat sakerna jag borde packat? Samma gamla visa. Jag kommer mycket troligt springa runt mitt i natten och torka tröjor med hårfönen. Men det ska bli kul att komma iväg :) PUSSWho's she Blowing kisses from the catwalk

Efter en sommar bland snö och i ingenstans utan smink och andra kläder än mjukisar, ja knappt en hårborste, har veckans tillfixningsprojekt varit det skönaste på länge. Jag som inte brukar bry mig så mycket har varit och blivit solsprayad (stort!) och är numera nyblekt och klippt, med fixade fötter och ögonbryn. Och ny garderob! Nuså; välkommen hösten!
Haha jag har bara halva ögonbryn när jag är osminkad!


And I don't want the world to see me

Nje, inget nytt här inte. Jo förutom nytt snor då. Det verkar tillverkas oändligt. Usch. Idag är en ofräsh dag. När man har feber spelar det ingen roll hur många gånger man duschar, man känner sig lika blä ändå. Dessutom envisas folk med att ringa mig under tiden de går på toaletten. Haha vafan, har ni inge hyfs! Jag har inget att säga. Skulle behöva tvätta och packa osv men orkar inte röra mig. Ska krypa och hämta mer te, sedan gömma mig under täcket i soffan igen, PUSS!

Times Square can't shine as bright as you

Idag fyller min sköna syster 22. GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA EMMA!


My little China girl

Det är inte super med mig just nu. Feberdrömmar, för stort huvud och för kall/för varm om varannat. Det suger lite att vara sjuk, så himla onödigt ju. Men det går inte att låta bli att skratta och bli på bra humör när man vaknar till fnittret av världens bästa Jo-Jo. Underbara du :)Dagens citat

Här sitter jag och snorar och nattsurfar. Så snubblade jag över en blogg om enbart Island! Ååh spännande, tänkte jag, för att två minuter senare hitta ett inlägg om.. haha.. mig själv! Jisses. Världen är så himla liten :) Också ett roligt exempel på vad som händer med information när den färdas. I telefon till reportern sa jag en sak. Och i NWT skrevs det sedan en lite annan sak. När sedan en tredje person läser tidningen och bloggar om det, ja, det ändras ju liksom på vägen. Lustigt. Klockan är snart halv tre och gud vad jag borde sova. Slumra till Sunes sommar? 


It's a little bit funny this feeling inside

Jag tror att jag kanske kvävs om jag stänger munnen, så jag vågar inte gå och sova. Småjobbigt. Men det blir nattfilm istället: Moulin Rouge <3

I hope you don't mind that I put down in words
How wonderful life is while you're in the world
It's a, it's a, it's a, it's a sin

Synd att vara sjuk. Tisdagssynd.


This romeo is bleeding

Tror ni det går bra med dagens alla ärenden och måsten förresten? Jag har feber, är jättehängig och sitter med täcket framför Pippi på rymmen. Nu är det jag som ser till att ta det lugnt och bli frisk, för på fredag åker jag till Skövde och sedan vidare neråt för en herrgårdsweekend i smålandsskogen! Det går ju liksom inte att vara sjuk när man ska iväg på sånt :) Dags för te, te och te. Och en jäkla massa barnfilmer. PUSS!


I've seen a lot of what the world can do

Idag kom terminens första nummer av metro student magazine. Och dagens snyggt jobbat går till Karlstads skönaste chefredaktör; Anton :)
Vi ses snart!


I natt jag drömde

..att jag skulle flyga till Sthlm men så kraschade mitt plan på en öde ö. Det kaaan ha något att göra med att jag somnade till näst sista kapitlet av Lord of the flies ;P I alla fall så var det en skum mix av Pippi på de sju haven, Lost och MacGyver. Det fanns tydligen sjörövare där (inte för jag såg några) men ibland bara vet man ju! Sedan fanns det läskiga monster i skogen och det låg bilbatterier och kablar överallt som jag försökte bygga ihop till en sändare eller telefon eller nåt. Jag hade ögonskydd och svets och allt! Så precis när jag lyckades få in en signal kom det en sabeltandad tiger och bet av mig benet. Och jag började hoppa efter och jaga honom på ena foten och stumpen på det andra benet, som trasades sönder totalt. Sedan slog jag upp ögonen och hittade Hobbe som låg och spann och stoppade in klorna i min vad.

Idag har jag mååånga ärenden i stan och sedan måste jag verkligen plugga franska ikväll! Men vi hörs nog lite senare :) PUSS OCH LOVE!ARRR!


Good enough to waste some time

Uuh. Mitt huvud är vattenmelonstort och jag fryser. Många runt om har varit sjuka fram och tillbaka men trodde jag hade klarat mig. Tydigen inte. Nu sitter jag och huttrar under täcket i kökssoffan medans mamma mitt emot rensar kantareller. Världens bästa nattfika: svampmackor och te! Annars har jag haft en jättebra dag som jag ska berätta mer om en annan gång. Sitter och uppdaterar med sötingar på msn och gosar med Hobbe. Inte kul att bli sjuk och vara hängig, men jag kan inte riktigt klaga känner jag. Allt annat är liksom så himla bra just nu. Hoppas ni slipper vara sjuka och att ni haft en bra veckostart. God natt. PUSS!

Give my regards to soul and romance

Idag är jag borta på äventyr, men uppdaterar senare ikväll :) PUSS!Fall in love

Nu säger jag god natt och passar på att visa vad som låg i mitt HM-paket idag. Ah mycket konjak blev det, tänker kanske inte använda allt samtidigt :P Men åh va fint med höstfärger igen, som jag längtat. PUSS!Pst. Seriöst att jag gjort ett klädkollage va!? Stolt! haha


eat me

Seriöst, jag har ju allvarliga ätstörningar av nåt slag. Jag har ätit väldigt lite kolhydrater sedan jag kom hem från Island, var liksom tvungen att börja en kick-kom i form-grej efter att ha missbrukat socker i två månader. Och det har gått bra, jag har gått ner några kilo och blivit av med värsta suget och känt mig allmänt fräschare. Inga konstigheter.

Men så idag tänkte jag att det är ju ändå söndag och jag hade bara ätit sallad och proteinpulver ett tag så jag tog fram två mackor ur frysen. Tryckte ner dem i rosten och fastnade sedan framför datorn i soffan. En halvtimme senare kom jag på fan visst jävlar mackorna men då var de borta!?? Kollade överallt och blev seriöst orolig över min hjärna, hur tusan tappar man bort två mackor liksom? Men så hittade jag en kletig smörkniv på bänken. Strax därefter upptäckte jag smulorna på bordet! Jag har alltså gjort i ordning mackorna OCH ätit upp dem och heeelt förträngt det. Jisses. Detta är ju läskigt. Och nu kan jag ju inte släppa tanken på vad jag mer går runt och stoppar i mig om dagarna? Ja ni.


Ack Värmland du sköna du härliga land (hemma?)

Det finns många anledningar att vilja till Karlstad nu. Gamla som nya.
Och både jag och andra är duktiga på att skapa ännu fler. Om man skulle ta tag i det där någon gång och kanske flytta tillbaka? Hmm.

She's got a halo 'round her finger. Around you.

Hmm. Min header är något missvisande. Där sitter jag med en cigg i handen och försöker se cool ut liksom. Jag är varken cool eller rökare. Och jag sitter sällan ner. Förr i tiden (jisses att jag är så gammal att jag seriöst säger så) feströkte jag faktiskt. Efter tredje glaset vin blev jag ett med balkonggänget och på vägen till kalaset stod jag alltid en minut utanför närbutiken och skruvade på mig samtidigt som jag övade på att säga Marlboro light. Marlbår.. malbrårå.. En maalbråååw laajt tack!

Nu för tiden kan jag knappt ta ett bloss utan att världen snurrar och att jag mår illa, och lika bra är väl det. Nu har jag glömt vad jag skulle komma fram till.. visst ja! Bilden där uppe vare ja. Den är inte där för att stanna, jag vet inte hur jag tänkte riktigt, med minen och kjolen (bristen på den) och dålig blondering. Jag påminner om något som skulle platsa i Kungarna av Tylösand. Nu tappade jag tråden igen. Om jag någonsin hade någon. Tror jag går och rostar några vita kolhydrater istället. PUSS

midsommarminne ur en återfunnen kamera


Animals & children tell the truth they never lie

Idag tog vi en tripp till grannlandskapet Hälsingland och besökte lillebror på Nytorps naturbruksgymnasium. Det var öppet hus och jäklar va folk och fart det var där. Fyrbenta och tvåbenta överallt, och levande musik, djurauktion och mycket hembakat fika. Och herregud va söta alla små djur är! Man vill bara plocka med dem hem ju :) Blev ett stopp i Bollnäs för kebabrulle på vägen hem, så nu sitter jag här i soffan och är allmänt trött och mätt. Grym dag. Nu blir det te, film och mjukisarna! PUSSDär har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt, dit kan jag gå och sakna dig..

Nu säger jag och gitarren god natt. När man slumrar till av låtarna man själv sitter och sjunger på, då är det nog dags :) Sov så gott alla, PUSS!


Oj!

Åh idag samlade jag en jäkla massa mod och spontanringde ett ställe jag gärna skulle kunna tänka mig jobba på. Guuud vad det tog emot i magen, men ska man ha en chans att få något jobb man verkligen vill ha måste man ju liksom pinsas lite. Med hög puls och småskakig röst slog jag numret och hoppades nästan att de inte skulle svara, haha!

Men det gjorde de självklart, och jag presenterade mig och försökte låta så trevlig jag kunde, och blev vidarekopplad till chefen. Chefen sa direkt att de inte hade några lediga tjänster och lät väl sådääär pepp på att lyssna på mig. Hjälp! Panik! Men sedan mjuknade han lite och berömde mig för att jag tog personlig kontakt och sa att jag väl kunde skicka mitt CV inför eventuell framtida rekrytering. Så sa vi hejdå och trots nederlaget kände jag mig ganska så modig, och peppad att våga igen :)

Så nu, nyss, kl 21 en fredagskväll får jag ett mail. Ett mail som sa att chefen satt med mitt CV och tyckte att jag lät intressant och att de diskuterade en ny informationsassistenstjänst i företaget. Och en förfrågan om jag i såna fall var intresserad av att komma på en intervju. Haha! Det lönar sig med lite magont ibland minsann. Jag svarade att jag självklart var jätteintresserad. Nu vet jag ju inte om tjänsten ens kommer finnas, men OM den gör det, så är jag liksom med i leken :) Friskt vågat! Vad jag vinner håller vi lite på ;) Phuuuuu. Andas ut.

What are men compared to rocks and mountains

Det har varit en vit sommar. Ovanligt mycket snö och ovanligt lite alkohol. De senaste månaderna har jag druckit typ två glas vin till någon middag och någon öl på after worken, that's it. Ingen fest och inga bakfyllor. Tror min kropp behövde det :) Det var många år sedan jag hade en festfri sommar, och det kommer bli en hel del dimma i och med alla grymma kalas som väntar nu i höst. Åh det ska bli skoj! :)

Jag passar dock på att fortsätta skippa drinkarna nu när jag är hemma i byn. Jag och mamma har gjort middag och knäppt på en film. Och i morgon ska vi upp tidigt allihop för att hämta upp mormor och bege oss till Nytorp. Lillebror har precis börjat på naturbruksgymnasiet där, och vi ska kika förbi på öppet hus och passa på att gosa med kalvarna och så :) En heldag med familjen, love it! Hoppas ni har en fin helg. PUSS!


Hårror

Frisyrstatus: kakmonstret som gjort en misslyckad blekning och stoppat fingrarna i eluttaget. Råttgrå utväxt, toppar från när snön låg kvar och däremellan blott ett stort och vitt jäkla trassel. JIKES! Nu: frisörtid.PUSS


You can't help that. We're all mad here.

Lilla Hobbe är mer hund än katt ibland. Han är nästan för social. Följer alltid efter, ska alltid vara där man är och vill alltid sitta i knät, helst när knät är upptaget. Här har han lagt halva kroppen på min dator och andra halvan över både tv-kontroll och en tidning. Sööööööööt :)


Hyss hittar man inte på, di bare blir

Insåg precis att det är mindre än tre månader kvar till första advent. Jag älskar verkligen julen. Vi har en riktig tomten är far till alla barnen-familj med olika föräldrar och farföräldrar hit och dit. Fast utan tjafs och bråk alltså. En knasig och kaosig och underbart rolig familj :) Så jäkla grymt.

Åh jag längtar redan nu efter pepparkakshusbygget och fjärde omgången julbord och likör. Men först har vi en hel höst framför oss. Den mysigaste årstiden av dem alla. Och allra käraste Amsterdamsyster kommer till Sverige om en månad och då ska vi alla åka upp till mamma och samlas några dagar. Det var nog förra julen vi senast hängde allihop sådär i mer än ett dygn. GUD VAD JAG LÄNGTAR =))


http://thereandbackagain.blogg.se/

En av mina absoluta bästa vänner heter Evve och henne har jag haft sedan BB. Och det är ingen överdrift utan våra pappor var bästisar och på den vägen är det :) Elva år senare, på mellanstadiet, började jag i samma klass som Pernilla och Christel och det blev vi fyra mot världen.

Alla ärtor vi skjutit, julgranar vi släckt, häxblandningar vi kräks tillsammans och moppar vi kört sönder. Nuförtiden bjuder livet ofta på andra relationer, hus, flytter, bröllop och barn. Men efter alla dessa år behärskar vi fortfarande den dära dryckeskonsten sisädär och ibland känns det som att den där vuxenheten aldrig kommer bita på oss till 100%. Vi hade verkligen världens roligaste tid som barn och det, tack och lov, sitter nog i ganska rejält :) Och att vi än idag liksom fortfarande är vi. Det är ju faktiskt helt fantastiskt. Evve har btw tjänstledigt från sitt jobb och är ute på äventyr. Spana in hennes riktigt sköna reseblogg
här.


Fräääscha norrlandstjejer ;P


<3

Nästan så man kan tro att vi är FI-anhängare ju. Men nej vi hatar inte män, män är underbara. Vi gillar bara oss aningen lite mera. Fniss.

 


God morgon vem är du?

I morse när trötta grusögonen tittade tillbaka på mig ur spegeln fick jag ett uppvaknande; hur fan ser jag ut?! Jag har inte färgat håret sedan innan midsommar och eftersom jag bleker mitt hår nästan vitt är det ingen vacker syn direkt. Och topparna (okej då - halva håret) ser ut som svinto efter att ha sovit, ridit, jobbat osv i en toffs hela sommaren.
Mina ögonbryn vill jag inte ens gå in på och dessutom har jag levt utan ansiktskräm, bodylotion, fuktkräm, rakhyvel, ja you name it, sedan juni. Jag är hårig, torr, trasig och allmänt skabbig. Haha usch, inte okej.


Sedan har det faktiskt varit jävligt skönt att knappt kollat i en spegel för en sommar. Inte vetat vad smink är, endast skuttat runt i sneakers och knappt borstat håret. Sjukt skönt :) Men sådär kul när det slår en att man ser ut som sju svåra grottmonster. Haha.. får styra upp detta!


Va sa du igen sa du?

Men vänta nu. Spola tillbaka lite . ..för tredje gången i rad röstar jag blått. Är det bara som jag fått för mig eller röstar vi inte typ.. vart fjärde år!? 
Haha vafan hur jäkla gammal är jag egentligen? Tokfort gåre minsann!

Let's speeeaaak whaaaaaleee

Rött har aldrig varit min grej. Så för tredje gången i rad röstar jag blått.Yummi 


Någon har skickat glädje till dig

Jag är tydligen lite för mycket av det goda. Några norska och isländska trivselkilon är väl en sak, men när omgivningen börjar tugga på mig känns det sådär. Jag vaknade till inget mindre än tre gigantiska myggbett och nu när jag kom hem hittade jag en fästing fastbiten på magen. Uuuh. Sug min tänkte jag säga. Riktigt otrevligt. Vilken tur att jag har fått glädje med posten idag. Sötsaker från sötsaker is the shit.


funderar på om Darwin vrider sig i sin grav

- Jahaaa Nederländerna, jag som trodde att du var från Holland!
- tystnad
- Okej men nu är jag med! Ett av de där tre man åker båt till va?

Fail
wtf

Jag har fått en helt sinnessjuk tvångstanke. Jag räknar automatiskt sekunder (försöker låta bli men det går inte!) och ser ständigt klockan som en pizza i huvudet. Och för varje kvart som går kommer det en minigrävskopa (eller så är pizzan gigantisk) och skrapar bort en fjärdedel. Så fastnar det lite kladdiga ostremsor som den åker tillbaka och hämtar superspeedat fort. Som en stålmannengrävskopa. Sedan efter en kvart är han framme igen och lever om som det vore en byggnadsarbetsplats där inne. Jag får seriöst inte bort det. Diagnos?

And the boys chase girls with curls in their hair

Det börjar blir höst på riktigt, jag trivs! Jag har även börjat vakna till liv efter Island, frågan är vad händer nu? Jag har börjat plugga franska igen! Var tvungen att använda det så mycket på jobbet att det väckte något, så nu ska jag seriöst försöka lära mig på riktigt :) Då slipper jag förhoppningsvis slänga mig med egna verbböjningar av substantiv och leka charader så fort jag springer på nåt franskt i framtiden. Drömmer.

Jag måste skaffa mig ett nytt jobb. Jag har två intervjuer framöver, vilket är jätteskönt, men samtidigt är det inga drömjobb det handlar om. Ett jobb är dock ett jobb, och jag ska ägna veckan åt att arbeta på mitt gamla. Så får vi ser vart det bär av sedan :) Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtar efter nya äventyr, men samtidigt kan jag nog vara mer än nöjd med lite vardag också. Kanske tom. behöver lite vardag.

Helgerna framöver är rosa. Systrar samlas i Sverige och guldglimpar fyller år, flyttar in och har halloweenfester. Och så ska jag träffa Anton snart. Ja, han förtjänar en egen mening. Livet är så väldans fint just nu. 
Och människor i min omgivning är så allmänt glada och lyckliga och det smittar verkligen av sig :) Nu: te, msn-prat och katt-mys. Pusselipuss!Systraaaarrrrrr ;)


Needs, Wants and demands

Okej jag kanske inte alls behöver, men jag VILL HA. Gud vad jag vill ha.


Never trust anything that can think for itself if you can't see where it keeps its brain // J. K. R <3

Ikväll är utan tvekan en Harrykväll. Vattenkokaren och mjukisarna på!

Ett ord: Fantastisk!just don't fall recklessly
headlessly in love with me
cause its gonna be
all heartbreak
blissfully painful and insanity

if we agree.. you can hang with me

Saturday night dance I like The way you move

Strålande sol och mycket varmare än jag blivit van med. September må vara här men det är sommarkänslorna med. Lite uppskjutna bara. I Karlstad är det festival i helgen. Sist igår spelade Hoffmaestro och sist idag spelar Anton. Stort och väldigt roligt för dem. Och jag skäms för att fortfarande inte sett dem en endaste gång, men kanske antagligen får jag höja volymen på TV:n snart. Dejta en rockstjärna finns faktiskt med på min livslista. Livslistan bjuder för övrigt på exempelvis ha ett trädgårdsland, ligga med Ewan och skrika I'm the king of the world på Mount Everests topp. Nu blir det en kopp grönt och sedan ut! PUSS 

Snabbkoll

Gårdagen. Tråkiga ärenden, skogsguld, fyllda tacopaprikor, mamma, syster, film och vin. Och en massa timmar sova. En fin dag.

Idag. Träning och gymgrossisten.com (nu jävlar), lunch och mycket Island hos mormor, nytthus-spanande med far, hämta vilsna thailändare som kört i diket, träning, lägenhetsspaning och Karlstadsaknad.

Nu. Egentid, te och självklart filmsoffan :) + en översocial katt.En bild som gör mig lycklig :) Flosk forever.


Honey, I'm home.

Reykjavik - Oslo - Stockholm. På tre dygn. Jag behöver landa lite. Bara att ta sig till den Isländska huvudstaden tog ju liksom en hel dag (trots fortkörningsböter). Sedan fick jag ta in på ett gästhem en halv natt och checka ut klockan 03.00 för att bege mig till flygbussen. Ungefär en miljon känslor småfightades i magen och huvudet när jag vandrade Reykjaviks jättetomma, vackra och svarta gator ensam i duggregnet. Självklart var flyget jätteförsenat och jag blev fast i Oslo en hel dag! Och Stockholm skulle jag ju inte ens till men efter många timmar rullade tåget i alla fall in på Storviks station i går. Overkligt och overkligt skönt. 

Jag har ju levt i min resväska och samma kläder sedan jag drog ner till Karlstad och råkade hamna i Norge i början av sommaren. Det var skönt att bara få sätta på sig en annan t-shirt att sova i, haha :) Nu är jag här i alla fall. Jag skulle egentligen åkt ner till Karlstad direkt men helt seriöst, jag är ett vrak. Haha. Det blir en långhelg i fixandets och sovandets tecken. Så kör vi igång med att leva på måndag igen. PUSS!