Midsommar 2010

Det blev dåligt bloggat i helgen, av den enkla anledningen att jag var ute och busade dagarna och nätterna i genom. Midsommarhelgen 2010 visade sig även den bli helt fantastisk!

I torsdags hämtade jag upp Anna vid Storviks station, och vi började ladda inför en tvådagars med grillat och öl, vilket övergick i mackor som slutligen blev te och choklad. Man får ju liksom börja i tid och vänja sig med att äta inför en midsommarhelg. Och så nya True Blood-avsnitt till alla kalorierna, vilken bra kväll!

Fredagen spenderades uppe bland fäbodar och ängar vid sjön. En mindre skönsjungande jättesläkt med inslag av vänner och djur åt idiotstor buffé i lövad lada med oändliga spritflaskor och efterrätter. Kvällen bjöd på allt från tipspromenad och skytte till whiskeyprovning och nakenbad. Det gjordes kransar, klättrades på gärdesgårdar och lektes lekar tills benen inte längre bar. Jag tog cirka 200 bilder som på nåt vänster hamnade i en bil som skulle till Hälsingland. Så kan det gå.

På lördagen hann vi bara vakna och duscha innan det var dags för grillat, nostalgitipsrunda och spännande femkamp hos mina kära barndomsvänner. Där slogs vi om förstapris och ära i bland annat kast med litet huvud, papperplansvikning och att skala potatisar med hammare och skruvmejsel. Sanslöst med skrattanfall. 

Vi fortsatte natten i grannbyn Hammarby där vi, precis som alla andra år, trängdes med byfolket. Det går liksom inte att förklara Hammarby om man inte varit där, men i alla fall så samlas man, alla generationerna, vid en stor öppen yta vid en sjö i skogen. Och där trängs man med hundratals lågstadievänner, föräldrar, gamla lärare och bekanta. Hänger på långbänkar i öltältet, kryper i skogen, kissar i skogen, blir jagad av muntra vakter i skogen. Och dansar fötterna trötta på dansbanan där coverbandet alltid föredrar Rockabilly och 60-tal. Våra föräldrar cyklade förr samma grusvägar och dansade med sina föräldrar.. ni fattar :)

Ramlade väl in vid 03 på söndagsmorgonen och åt frukost ända tills det blev frukost ungefär. Hängde i solen igår förmiddag med segt dagenefterfolk, och lämnade Anna vid stationen på eftermiddagen. Kameran åkte ju som sagt till Hälsingland, och det gjorde det något knivigt att ta kort på lördagen samt dela med mig av de kort jag faktiskt tog i fredags, men jag har rotat bland några andra fotografers:


Och så några glimtar av midsommardagen..


Kommentarer
Postat av: Anna

Blir glad i magen av bilder, text och minne. Weeee! Tack. <3


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback