GLAD MIDSOMMAR!

Klockan 18 ska jag hämta upp en liten del av Värmland på tågstationen. Dryga 150 centimeter kropp och cirka en halvmeter hår på det. Den kallas Anna och ska tillbringa midsommarhelgen i ett soligt och roligt Gästrikland. Och himlen är verkligen BLÅ. På teven säger de att dagarna kommer fortsätta såhär och tänka sig vilken midsommar det kommer bli.

I morgon väntar knytis uppe bland fäbodarna, gärdesgårdarna och sjön. Det ska tjockas fett och socker i en lövad lada och det ska drickas alkoholer så det står härliga till. Kransar ska göras och sjunga ska vi! Hela huset har förvandlats till ett bageri och det luktar kladdkaka, rulltårta och bullar överallt. Bänkarna och borden är fulla och jag tänker stackars liten diabetessyster som måste bada i detta hav av knark.

Förra midsommarafton firades mestadels med fars sida av släkten, och året innan dess var det mors år. Denna midsommar är det alltså bara rätt att vi ska till mina småsyskons far (min föredetta låtsaspappa) och hans föräldrar och släkt. Är det något jag är bortskämd med så är det släktingar. Det finns oändligt av dem nästan. Sjukt roligt är det.

Det kommer nog bli allt annat än en lugn midsommarafton, men lite kalashumör ska sparas tills på lördag då vi ska på galej hemma hos min käre vän Evve och hennes far. Då mina vänner kan man räkna med både lekblåmärken och träningsvärk i magen. En midsommardag i Storvik hos familjen Bolin funkar bara så helt enkelt :) GLAD MIDSOMMAR ALLA!

2008: Jag fyllde 24 och fick hundra Banana Skids - vilken lycka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback