sånger från ett trött hjärta

Uuuh. Min farmor är verkligen inte alls min farmor mer. Förvirrad och kan nu ingenting själv längre. Det gör så ont att se sånt, man vill liksom bara att alla ska få vara sig själva tills de bara inte vaknar en morgon på ålderns höst. Fina farmor. Och min kropp vill heller inte. Den är bara dum och jävlas och jag blir så himla trött och ledsen. Nu är jag förkyld också, och förvirrad över hösten och vart hemma kommer vara. Jag skulle behöva en kram eller snarare hundra. Och en snäll röst som säger att allt kommer fixa sig :( En fast punkt i allt som snurrar. Vart är den?  

Det är inte så farligt att bli av med mobilen..

..när man har supervänner som spontangett mig en extra ;)(med inbyggt godis dessutom, wow, bättre kan det inte bli ju)


To Ben, my love forever / Meg

Förresten, jag kan verkligen se Dorian Gray igen och igen och igen. Jag undrar varför. Hmm. Uppföljar-Narnia gick även den hem fler än en gång - till skillnad från första. Finns det ett mönster eller? Jag ser då inget ;)  
Går och går men kommer aldrig till dörren

Jag vill be om ursäkt för hur dåligt och tråkigt uppdaterad bloggen varit senaste tiden. Och jag tänker tyvärr inte bättra mig just nu. Jag har tagit en liten paus från livet och står mest bara och trampar. Jag är på väg hela tiden men det händer liksom inte. Jag kommer inte sitta fast för alltid. Jag ska snart. Bara pausa och tänka lite till. Reda ut saker. Lugn.  

Jag gömmer mig i mammas trygga hus med film och systrar om kvällarna. Och dagarna bara försvinner igen och igen framför datorn där jag pillar med mina annonser. Idag varierade jag mig dock med att uppdatera lite webb istället. Jag fikar iväg eftermiddagarna och sedan är det plötsligt kväll och film och ska ta tag i något annat snart igen. Inget är superskoj men inget är direkt tråkigt heller. Inte så man dör i alla fall. Det funkar.

Jag mest bara är. Och längtar bort men vet inte vart. Och eftersom jag inte verkar komma fram till något vettigt får jag väl prova mig fram. Snart. För jag ska inte bli kvar här hemma. Jag vill det inte ens. Jag jobbar sommaren ut max. Sedan beger jag mig. Vart och hur har jag ingen aning om. Men iväg ska jag. Har för övrigt haft en väldigt bra kväll. Hämtat ut två nya bikinis på posten, vandrat en sväng i fina byn, pratat med saknat utomlands och sedan varvat ner med tacos och öl. Men det räcker ju inte i längden. Hemma är någon annan stans. 

Och jag ska hitta det och jag ska bli sådär sjukt jävla cepelycklig igen så ni kommer drunka i allt rosa fnitter här på bloggen. Jag var ju där i 24 långa år. Två likgiltiga sådär-år är mer än tillräckligt. Knas. Tycker jag kan få lite flyt igen. Det är för mycket knasigt helt enkelt. Jäklars gropar och bulor. Men jag ska styra upp det, det är ett löfte. JAG SKA! PUSS 
 Jag och gänget på vår utspark från universitetet, saknar er!


Midsommar 2010

Det blev dåligt bloggat i helgen, av den enkla anledningen att jag var ute och busade dagarna och nätterna i genom. Midsommarhelgen 2010 visade sig även den bli helt fantastisk!

I torsdags hämtade jag upp Anna vid Storviks station, och vi började ladda inför en tvådagars med grillat och öl, vilket övergick i mackor som slutligen blev te och choklad. Man får ju liksom börja i tid och vänja sig med att äta inför en midsommarhelg. Och så nya True Blood-avsnitt till alla kalorierna, vilken bra kväll!

Fredagen spenderades uppe bland fäbodar och ängar vid sjön. En mindre skönsjungande jättesläkt med inslag av vänner och djur åt idiotstor buffé i lövad lada med oändliga spritflaskor och efterrätter. Kvällen bjöd på allt från tipspromenad och skytte till whiskeyprovning och nakenbad. Det gjordes kransar, klättrades på gärdesgårdar och lektes lekar tills benen inte längre bar. Jag tog cirka 200 bilder som på nåt vänster hamnade i en bil som skulle till Hälsingland. Så kan det gå.

På lördagen hann vi bara vakna och duscha innan det var dags för grillat, nostalgitipsrunda och spännande femkamp hos mina kära barndomsvänner. Där slogs vi om förstapris och ära i bland annat kast med litet huvud, papperplansvikning och att skala potatisar med hammare och skruvmejsel. Sanslöst med skrattanfall. 

Vi fortsatte natten i grannbyn Hammarby där vi, precis som alla andra år, trängdes med byfolket. Det går liksom inte att förklara Hammarby om man inte varit där, men i alla fall så samlas man, alla generationerna, vid en stor öppen yta vid en sjö i skogen. Och där trängs man med hundratals lågstadievänner, föräldrar, gamla lärare och bekanta. Hänger på långbänkar i öltältet, kryper i skogen, kissar i skogen, blir jagad av muntra vakter i skogen. Och dansar fötterna trötta på dansbanan där coverbandet alltid föredrar Rockabilly och 60-tal. Våra föräldrar cyklade förr samma grusvägar och dansade med sina föräldrar.. ni fattar :)

Ramlade väl in vid 03 på söndagsmorgonen och åt frukost ända tills det blev frukost ungefär. Hängde i solen igår förmiddag med segt dagenefterfolk, och lämnade Anna vid stationen på eftermiddagen. Kameran åkte ju som sagt till Hälsingland, och det gjorde det något knivigt att ta kort på lördagen samt dela med mig av de kort jag faktiskt tog i fredags, men jag har rotat bland några andra fotografers:


Och så några glimtar av midsommardagen..


Sommarkvällar då de är som bäst

Grillat, öl och glassefterrätt. Och nu te och choklad framför nya avsnitt av True Blood :) Finfin uppvärmning för en tvådagars. Lekschemat inför lördag är tydligen redan klart, så det är väl bara att börja värma upp då. PUSS!
GLAD MIDSOMMAR!

Klockan 18 ska jag hämta upp en liten del av Värmland på tågstationen. Dryga 150 centimeter kropp och cirka en halvmeter hår på det. Den kallas Anna och ska tillbringa midsommarhelgen i ett soligt och roligt Gästrikland. Och himlen är verkligen BLÅ. På teven säger de att dagarna kommer fortsätta såhär och tänka sig vilken midsommar det kommer bli.

I morgon väntar knytis uppe bland fäbodarna, gärdesgårdarna och sjön. Det ska tjockas fett och socker i en lövad lada och det ska drickas alkoholer så det står härliga till. Kransar ska göras och sjunga ska vi! Hela huset har förvandlats till ett bageri och det luktar kladdkaka, rulltårta och bullar överallt. Bänkarna och borden är fulla och jag tänker stackars liten diabetessyster som måste bada i detta hav av knark.

Förra midsommarafton firades mestadels med fars sida av släkten, och året innan dess var det mors år. Denna midsommar är det alltså bara rätt att vi ska till mina småsyskons far (min föredetta låtsaspappa) och hans föräldrar och släkt. Är det något jag är bortskämd med så är det släktingar. Det finns oändligt av dem nästan. Sjukt roligt är det.

Det kommer nog bli allt annat än en lugn midsommarafton, men lite kalashumör ska sparas tills på lördag då vi ska på galej hemma hos min käre vän Evve och hennes far. Då mina vänner kan man räkna med både lekblåmärken och träningsvärk i magen. En midsommardag i Storvik hos familjen Bolin funkar bara så helt enkelt :) GLAD MIDSOMMAR ALLA!

2008: Jag fyllde 24 och fick hundra Banana Skids - vilken lycka!


En händelserik dag på byn

Det välte en epa i rondellen, någon stal en gräsklippare från äldreboendet och lillasyster bakade kaka i icke ugnssäker form. Jeesus! Annars har det varit bra med soltimmar idag. Jag och mor länsade systemet inför helgen och jag var ute på en tvåmilsrunda också. Jag har nattätit mackor som liksom lagt sig som en dåligt utkavlad bulldeg från knäna upp till revbenen. Tänkte att jag skulle ta itu med det. Blir kanske svårt i midsommarhelgen dock, men å andra sidan lär man ju som vanligt få traska några mil i jakten på de sju gärdesgårdarna. Det är tuffa tider vi lever i. Men ganska så sköna också minsann. God natt god natt.

Sammanfattning av en tisdag i juni

SOL! =))

It's written in the wind, it's everywhere i go

Pengar på väg in på kontot (en halv lön är ju trevligare än ingen lön alls), ett välfyllt H&M-paket att inviga, klarblå himmel och kanske en Janetlägenhet på g i Karlstad redan i sommar. Det är en fin dag att leva på :) Och innan jag blir allför bekväm med frilans, timlön och inga rutiner alls så ska jag nu söka två jobb. Såna där med kontor, arbetskollegor och lunchrum. Jag saknar det och vill ha det. Ge mig! Har sedan några annonser att slänga ihop innan jag blir ledig. Men jag satsar på att vara ute i solen inte långt efter lunch! Ha en fin dag kära läsare :) PUSS

Lite värmländsk kärlek sådär mitt i natten

Det var lugnt mitt livs bästa beslut; att flytta till Karlstad och få vänner som er. Kan inte fatta att jag en gång inte känt er. Jag är världens mest lyckligt lottade människa med vänner som ni. Att jag kan sitta här mitt i natten och bara tänka på er och skratta högt och må så jävla bra. Vilka minnen man har och alltid kommer bära med sig, och fler lär det bli. Hur vi nu än sprider ut oss över världskartan, så är ni vänner för livet :)  

Sedan vill jag ge en guldstjärna till världens bästa Evve som alltid finns där, ställer upp, sprider glädje och peppar som ingen annan. Min äldsta vän som jag helt fantastiskt nog träffade redan på BB :) Du är en pärla!


Cyklaidiket-helgen närmar sig..

I år har jag inte orkat tänka på midsommar. Det är annars årets bästa helg (efter jul!) och vi har en sån där supertradition här hemma i byn och gör precis som våra föräldrar gjorde när de var unga: cyklar grusvägar till grannbyn och dansbanan vareviga midsommardag. Sedan försöks det bäst det går att hitta cykeln och ta sig hem på morgonkvisten ;) Och jag har en fiolmorfar så midsommarafton vigs åt att lyssna på han och Ovansjö spelmän som lever om och låter fint när de reser en stång från medeltiden. Däremellan är det ett jäkla åkande, skjutsande och cyklande mellan släkt och vänner. Kort sagt är midsommarhelgen alltid fullspäckad med sång, dans och dimma, och den planeras inför.

Detta år var annorlunda. En syster i England och en i Norge. Vänner som är mitt i flytter och jag som inte ens vet vart jag bor. Idag blev det dock klart att jag får hit världens bästa Anna och då måste jag ju i alla fall planera något. Och vilket flyt! Plötsligt är hela helgen uppstyrd och helt otroligt är folk lediga, har tid och en massa jäkla lust att göra allt tillsammans. Så nu är jag hur taggad som helst och längtar efter att göra kransarna, skutta runt i klänning och sjunga mig hes mitt på blanka dagen. En helghelg med de bästa, förutom två galet saknade systrar.

Några fina minnen från midsommar i byn
Magi, häxor, prinsar och prinsessor..

Jag älskar film. När jag var sju år kröp jag in i pappas VHS-skåp och sedan har jag aldrig riktigt hittat ut. Jag kan låta bli och sova och försvinna till andra världar flera nätter i rad, som i natt. Ja, jag läser också och äventyrar på det sättet. Men film har ändå alltid legat närmast hjärtat. Jag gillar generellt all sorts film. Det är inte det att hjärndöda filmer går bort, jag gillar och till och med mår bra av dem ibland. Men krig gör mig vissen så det är något jag undviker.

Men annars är jag öppen för det mesta och plöjer så ofta jag kan. Efter några år insnöad på Asien, skräck och zombies har jag nu glidit över mer på Spanien och Frankrike. Det bästa jag vet är sagor, äventyr och magi. Om jag får välja vill jag ha en mix av barnvänligt, mörker och skruvat. Jag vill ha äventyr helt enkelt. Och fantasi. Något annat än vardag!

Bara för det tänkte jag tipsa om några av mina absoluta favoriter av den magiska sorten. Sånt som alltid funkar en svårsoven natt, när det regnar eller när man helt enkelt behöver drömma sig bort en stund :)

Coraline
Big Fish
The nightmare before christmas
Labyrinth
The Dark Crystal
The Last Unicorn
El orfanato
El laberinto del fauno
Hook
Corpse Bride
Allra käraste syster
Ever After
Ella Enchanted
Trollsommar
Spirited Away
Groundhog day
The princess brideSå, om du missat någon, SE DEN! :) Till välbesökta 
imdb för att läsa mer.
Att tänka på: El orfanato kräver sällskap. Och en stor kudde eller tre :)


Fall in love

Ni får tycka jag är störd nu, jag bjuder på det. Jag längtar efter hösten. Det är molnigt, regnet hänger i luften och kalla mörkret kryper sig på. Och jag ryser och myser. Om jag har levt ett förra liv så måste något helt fantastiskt ha hänt mig en höst. För jag älskar den verkligen.


Uti vår hage..

Nu är det sommar och jag har lovat mig själv att skrota en stor del av min garderob. I fem månaders tid har jag tjatat sönder randigt, koftor och kavajer. Svart, vitt, grått och vågade älskade marinblått. Sailorkärleken kommer garanterat vara för alltid, men jag undrar varför det är sommar och jag inte har några blommor i garderoben? 

De vita ränderna och svarta koftorna har smygit med mig in i juni. Dessutom har jag skapat mig ovanan att glida runt i träningskläder var och varannan dag. Ja det är bekvämt att aldrig sminka sig, aldrig använda BH och traska runt i sneakers alla dagar i veckan, men jag saknar att känna mig lite piffig och att beslutsångesta över ögonskugga en lördag. Dessutom saknar jag att känna mig snygg och lite mer.. tjejig liksom. Jag har därför kommit fram till att jag ska jobba lite mer på det. Sitter i detta nu och klickar hem ögonskuggor, solpuder och något helt nytt: nagellack! Jag tänker satsa på en sensommar med heels-vana vader och helt hav av kjolar och klänningar. Vill man så går det ju.
Dagens sminkfria jag i randigt och kavaj :)  Två år sedan. Läppglans, heels och glitter. Jag saknar det.


Jag ger träffar på Google, alltså finns jag

Hej där! Om någon försökt nå mig idag eller om jag har varit stram på mobilen så finns det en förklaring. Nej jag har inte tappat bort den. Igen. Utan pissiga Telenornätet har legat nere i hela Gävleborg sedan igår natt. Åh jag måste fixa tillbaka mitt tre(vliga)abonnemang och nummer i veckan. Men alltså, om det är något viktigt, maila!

Jag och telefoner, vi har liksom aldrig klickat. Alltid är det något. Glöms de inte i taxibilar så ska folk sno dem. Och de hamnar i handfat, sjöar, tvättmaskiner eller på biltal. Men vad gör det för skillnad att hålla reda på dem om de ändå surar endast SOS-samtal. Evve & Christel: Välkommen hem och hoppas ni hade det underbart! Anna: Vi hörs på internätet eller så ringer jag hemifrån ikväll. Anton: Jag saknar dig!

Kvällsplanerna är följande: Väntar på att middagen ska bli klar (att kladdkakan ska stelna och kallna) sedan ska det vispas grädde. Så blir det mat framför film med systrarna. Jätteskönt med festfri helg. Kalorier i fast form är minsann bra mycket bättre ibland, dessutom passar det sig inte att vara bakis när vi ska göra Valbo köpcentrum imorgon :) PUSS!Evve och Christel :) Två pärlor av en lyxig och sjukt ovanlig sort..


Prinsar och prinsessor

Åååh det är ju så underbart. Jag är så såld på bröllopet, ja bröllop i huvudtaget. Som jag tjatat och köpt choklad, body lotion och till och med koppar. Jag har en allmänt hungrig historia- och antiktarm och en del av mig uppskattar det precis just därför. Kronor från 1600-talet hit och vagnar från 1700-talet dit. Fantastiskt! Men det är liksom mer på nå vänster! Så länge jag kan komma ihåg har jag varit extra fast vid kungahus. Måste vara sagobarnet i mig som går igång på det. Prinsar och prinsessor, skatter och hästar. I alla fall så var det ju sjukt fint, de var sjukt fina, och gud vad jag grät när Daniel stod och torkade tårar. Haha jag kommer ju aldrig kunna gifta mig själv, hur tusan ska det gå!?

Bon nuit

Kvällen har varit av den franska sorten. Massa ost, lite vin och avslutningsvis denna. Jag är mycket nöjd efter en spännande film och extremt mycket mat. Ligger i pyjamasen med fönstret på glänt och lyssnar på kära Lasse. Han träffar rätt lite titt som tätt men om nätterna är han verkligen kungen av kungar. God natt och dröm sött alla fina.


En skön start på helgen

Te, kakor och film i sängen. Skönt häng när solen tagit semester :)Annars har jag precis pratat i telefon med syster i englandet, man känner  henne bara via internet nu för tiden, och snart byter de land igen. Många byter land framöver, det betyder desto fler att påhälsningar =))


I was just guessin'n at numbers and figures

I morse vaknade jag upp av värsta uppenbarelsen. Klockan visade 06.10 och jag blev klarvaken på en halv sekund. Från att ha velat och funderat sönder varenda liten cell i mig i månader så känns allt plötsligt solklart. Vägen dit är det som vanligt lite si och så med, men känslan är ändå underbar - att faktiskt känna att jag verkligen vill någonting.  

Så från likgitighet till att vara taggad. Och spänd, nervös och längtande. Känslovåg! Det är ganska mycket att ta tag i. Och reda ut och fixa. Men det finns nog en mening med allt och kanske behövdes senaste tidens upp-och-nedvändhet för att hissen skulle orka hela vägen upp.  

Jag har två artiklar att roa mig med nu, och det kommer ta några timmar att jaga folk och fakta en fredag, men sedan tar jag helg och vilken sjukt slapp helg jag ska ha. Inget att skriva. Inga måsten. Inte ens planerat någonting. Så jag tänker massa utomhustid, bad, äventyr och filmnätter :) Och lite planering dårå, fniss. Puss och ha en fin helg alla!

Kastar stenar och samlar fjärilar igen..

Jag har haft en finfin dag och precis kommit in från en promenerad med nydiabetikern. Hon är rolig och går runt med sprutor och druvsocker i hela fickorna permanent såhär nu i början. Sötsyster :)

Annars planerar jag att lämna min vind inom en snar framtid. Det har varit mysiga och trevliga två månader hemma hos mamma (även om jag varit i Karlstad mest hela tiden) men det är dags att äventyra vidare nu. Jag ska hålla er uppdaterade! Tills vidare bjuder jag på en bild på hur det ser ut där jag ligger och bloggar just nu. Jag och min lilla Stampe.
Nu blir det middag och kanske en öl. Och vi har laddat ner första avsnittet av True Blood säsong tre! Äntligen! =D


Dagens facebookmail

Volkan Vardağ June 17 at 6:33pm

hello sexy and sweety girl.. like to dance with me?

Åter igen gryr dagen..

Det är lagom mycket sol idag. Precis lagom för att jag ska känna att det är okej och ligga inne och skriva ett reportage (jag har skaffat mig lite frilansjobb minsann) men ändå vilja speeda på lite för att hinna vara ute en helt okej sommardag. En lagom dag. Jag smälter sakta dagarna som gått och isen i hjärtat. Det finns mycket bra i mitt liv och allt har väl en mening, var det inte så? Jag kanske bara inte hittat min trots allt? Jag vet faktiskt inte. Jag vet ingenting. Men jag tänker inte drunkna i snurriga tankar en alldeles lagom dag som denna. Promenad, cykeltur och kanske en glass också? Mm, nu skriver vi klart detta Jantvå! Pussel.


Sådärja

Nu har jag terapiat tillräckligt och tack världens bästa vänner som är bäst och peppar när man är ledsen, tack bloggen för att du är ett underbart bollplank kl 04 på natten när det behövs. Och tack för att det var okej att kalla dig pucko när du är osmart :) Det känns bättre nu. Och jag har precis skrivit klart ett reportage och ska ut i luften. Äntligen!


borta

Logga in. Arkiv. Markera. Radera. Precis som att cykla ni vet, det sitter.

Kak-kalas?

Hej ni än så länge 164 läsare idag. Vilken fest vi skulle kunna ha ihop!

Hej Jantvå hade du roligt då?

Jag har inte riktigt orkat uppdatera er om det som hänt och inte hänt. Det är en del. Jag tar mig friheten och pausar en stund till. Se ere.
Men hörde ni att Lunarstorm stänger ner? Åh älskade Lunarstorm. Det är en hel skattkammare av tårar, fniss, pirr och panik som nu försvinner ner i djupet. Kanske borde jag kopiera alltihopa och spara någonstans? Fast det känns lite fel det med på något sätt. Idag är jag lite nostalgisk och bjuder på janettankar och dagbok från för åtta år sedan:


Jag tycker så mycket..
Tis 10 jun 2002 20:39
Övrigt, 89 läsare totalt
jag tycker att..


det är tråkit att sandra e i turkiet..
man inte ska ljuga för folk..
speciellt inte flick/pojkvänner
det är dåligt.. å dumt.. å elakt
det är bajs är det!
att 60-70-tal ska bli skitkul imorrn..
jag å linnea hade kul i lörd? men kommer inte ihåg
man borde bli smal av alkohol och strips
jag borde få mitt körkort NU
man aldrig borde bli äldre sen
man borde ha samma bästisar för alltid..
man ska leva för att ha rolit..
och inte bry sig om saker som inte spelar nån roll när man blir stor ändå.. 
man inte behöver tänka efter hundra gånger före jämt lixom
man kan vänta med att skaffa barn tills 25 typ 
folk inte borde gnälla på mina korta kjolar
man får vara kär i vem man vill
man få ha lite hemligheter..
att jag borde få en bil i studentpresent
att man får vara snygg och blond utan att ligga med folk
att man borde få köpa sprit när man får ta körkort!! mongoland
att göteborg är den bästa staden
att jag borde packa upp träningskläderna nu
och duscha och sova men blir no film först!


det är ingen idé ni klickar er in här..

Jag har fullt schema tills på måndag och lediga stunder = sol PUSS :)

Dagens

Jag tyckte jag såg dig i oslo idag, så jag gick fram och klämde dig på midjan.. men konstaterade väldigt fort att det inte var du..

I'm blue da-ba-di da-ba-da da-ba-di da-ba-da

Åh jag har skrubbsår, blåmärken, hål i huvudet och ett blodfyllt mindre vackert knä. Dessutom har jag fått nässelutslag! Jag kommer verkligen se pigg och fräsch ut i solsken och klänning på torsdag. Ett tips: Om ni ska leka och fåna med cykeln - gör det inte på asfalt och gör det inte innan viktiga festligheter. Och ät inte antibiotika ni är allergisk mot heller. Men jag är glad och det är huvudsaken :) Puss och God natt!