Island - en bit ner

Det blir glest med uppdateringar nu, men vi jobbar mycket och har sällan fungerande internet. Men nu är jag här en sväng, hej hej :) Igår efter jobbet packade vi ryggsäcken med varm choklad och begav oss iväg på en långritt. Vi har hittat ett jeep-spår över bergen och ner i dalarna och igår bestämde vi oss att det var dags för att låta bli att vända när det blev för brant, och istället klättra lite, öppna staket och se vart vägen leder. Det skulle gå att komma runt bergen och tillbaka på fårstig hade vi hört, men ni kan ju gissa hur det slutade ;P

Vägen slutade i ingenstans. Bara planade ut i ingenting mitt mellan massa toppar. Och det kändes inge vidare att rida tillbaka samma väg eftersom vi klättrat uppför en skaplig bit. Så vi fick helt enkelt rida mitt ut i skog, buskar och hål i marken. Efter att ha yrat omkring och vänt på en topp hittade vi ett berg som vi vågade rida ned för. Dock brant, stenigt och massa jäkla träd i vägen. Dessutom kom den en ilsken bagge och började följa efter min häst! Jag var seriöst rädd och de andra bara garvade.. haha..

Väl tillbaka hade mörkret börjat smyga sig på och mina fötter var som is. Men kul med äventyr! :) Och på tal om is! Idag har jag gjort det coolaste ever: åkt ut mitt i ödemarken (ja mer öde än här) och klättrat ner i ett hål i marken och vidare in i en isgrotta! Hålet in var precis så man fick plats en (inte väldigt stor) människa att åla och dra sig igenom, sedan var det så svart det kan bli. Men med pannlampor och greppvänliga skor + en del rep tog vi oss in i djupet. det är seriöst en av de häftigaste sakerna jag någonsin gjort. Ibland var det väldigt smalt och trångt (och ständigt iskall is) och sedan öppnades den upp med sinnessjukt vackra isskulpturer och kristaller i taket. Vi var där inne en dryg timme och utforskade. Blev rätt mycket stirra och gapa också haha.. och jag har nog en del skrapsår, blåmärken och skum träningsvärk att vänta - men vilken sjukt häftig grej!

När vi kom hem idag var vi så trötta så vi knappt orkade gå ner till huset. Övervägde att ta bilen bort till hagen men tillslut orkade vi släpa benen bort dit. Blev en härlig (och snabb!) tur med våra tre favoritfyrbenta vänner :) Och nyss har vi skutsat en hjälpbehövande guide och hämtat en bil så det blev en lång dag. Men så jäkla behövligt och efterlängtat att få vara ledig och göra det man vill. Jobbat övertid åtta raka dagar nu tror jag. Och i morgon ska jag upp och servera frukost. Och en sak till: snart åker jag hem. Men det pratar vi tyst om.

På återhörande!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback