Livstecken från Ön

Senast jag bloggade var jag trött, grinig och tänke sova bort hela kvällen. Men så blev det ju inte alls. Istället knackade en holländsk tjej på dörren! Hon hade hört att det bodde några svenskar i byn och spontandök upp. Så istället för grotta under täcket blev det tre timmar med hästarna på fina Island med bästa sortens grottor :) Hängde med henne en stund på byn (affären) igår och ikväll kanske vi ska dit och äta.

Annars då? Jo, efter en massa vilda och ståtliga hingstar har jag nu fastnat totalt. Min nya kärlek är en liten busig tjej med energi för hela stallet. Jag rider henne varje dag och hjärtat växer sig till det dubbla när hon kommer springandes och gnäggar varje gång jag går ner till hagen. Och hon vill alltid kramas och busa och torka av gräsdreggel från skorna och upp till hjälmen. Hon är en vilding och ibland finns ingen stoppknapp att hitta någonstans, men vi kommer bättre och bättre överens och jag har börjat fatta tycke för henne på riktigt.

På jobbet är det lite galet. Det har smält ovanligt mycket glaciär (antagligen pga. utbrottet) så vägarna är översvämmade. Vi har varit utan el, internet och telefon i två dygn och det är praktiskt taget tomt på turister. Och nu börjar den isländska vintertiden också. Det betyder att de få affärerna som finns stänger, och folk flyttar in till stan igen. Till och med chefen kommer försvinna nu i veckan och vi kommer få andra arbetsuppgifter, t.ex. att bygga nya hagar och ordna inför nästa säsong. Mörkt blir det med, gud så svart det börjar bli här ute i ingenstanset! Men det gör mig verkligen ingenting. Jag tycker höstrusk och mörker är mysigt och att slå stolpar har man ju liksom gjort förr :)

Ibland blir det dock lite smålångtråkigt, typ som just nu då det är för stormigt och regnigt för att äventyra med hästarna. Vi har ju läst de få böcker vi hade med oss och det inte går inte ofta något på TV-kanalen. Och när dessutom internet nästan alltid ligger nere så ja.. blir det lite väl tyst och tomt.. men vi försöker hitta på annat. Igår köpte vi flingpaket med memory på baksidan och idag ska vi som sagt hänga med nyfunna holländaren. Kanske ta oss ner i någon grotta och simma i lagunen :) 

Hoppas alla har det bra, jag har det verkligen speciellt :) Helt okej! Men som i morse, när jag struntade i frukosten och sopade bort sovgruset i ögonen på väg ner till hagen och sedan galopperade mig vaken i öppna dalar bland små sjöar och vattenfall, så funderade jag faktiskt på om det ens är på riktigt? Åkte jag hit? Är jag här? Helt galet ju. Sagoland <3 Saknar er! Vi ses så småningom :)

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Hej hej! =) Kan inte komma över hur härligt det låter, låter verkligen som ett äventyr! Hur länge blir du kvar? Du fotar väl massor hoppas jag, jag vill se fullt av foton när du kommer hem. Och du måste faktiskt skicka ett vykort =) Kram Kram

2010-08-19 @ 07:34:06
Postat av: Anna

Vilken erfarenhet du kommer få! Kämpa på med jobbet och njut av allt det underbara :) hur länge ska du stanna där? kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback