Island del 3

Klockan är mer än sent och jag ska upp och jobba i morgon, men tänkte uppdatera en snabbis i alla fall. Som vanligt har hela dagen spenderats ute på äventyr. Idag gick först bilen och sedan båten ut till havs bland bergen där vi skådat valar, hoppglada delfiner och sjukt underhållande lustiga Lunnefåglar.

Vi fem tjejer har blivit ett litet skönt gäng nu och har så jäkla kul ihop. Efter iskalla tre timmar på havet har vi hängt på en pizzeria och pratat snoppar, och vägen hem i bilen poppade vi isländska dängor, ABBA samt julmusik och sjöng för fulla halsar. Islänningar är helt galna i julen, och har hela tretton julaftonar samt tretton jultomtar.. haha!

I alla fall så finns det helt otroligt i den lilla byn Husavik (en timme från där vi bor och jobbar) ett penismuseum där man alltså kan spana in penisar från alla Isländska djur på land och i vatten (ja t.ex. valpenisar). HAHA liksom vafan!? Det enda de saknar är en människopenis men en lokal bonde har redan lovat att donera den efter hans död.

Vi pratar mindre och mindre engelska också. Isländskan är väldigt annorlunda men det går ändå rätt fort att lära sig urskilja ord och fatta sammanhang. Vi kör rätt mycket svenska med isländska inslag och de gör tvärtom - på så sätt lär vi oss sjukt mycket och ganska snabbt. Senaste tiden har jag kunnat ta emot islänningar i receptionen utan att behöva använda engelskan sådär jättemycket :)

Vi har också fått hit två nya hästar till vår "privata" hage. De är tydligen lite för vilda för att användas på turerna och har därför inte ridits på ett tag, men de ska nu på order av chefen motioneras långt och tufft - heej träningsvärk och säkerligen en hel del duns i marken alltså. Men hej ännu mer Isländskt sagolandskap, det är fasen värt att ta några smällar för :)

Åh vad klockan är massa, jag som jobbar heeela dagen i morgon. Har i alla fall fått flytta tillbaka in i vårt lilla hus igen, denna gång tillfälligt i ett rum som egentligten är en av killarnas. Men han är på weekend i kära Sverige :) Så i fyra hela dagar får jag vakna på samma ställe nu (bland hantlar, motortidningar och öl) men skönt med en säng! God natt alla, jag saknar er jättemycket hela tiden. Men jag har hittat fina vänner och jobbar för en sjukt skön familj här - Island är inte så värst kallt och ensamt då inte :) Puss och God Natt!


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Hello! =)

Shit, alltså, jag tycker att det låter som om du har det super mysigt trots det hårda jobbet! Så som du har tjatat om att åka till island!! =)Men du, skicka ett vykort!!! Hoppas vi hörs snart, kram kram // Pernilla =)

2010-08-12 @ 22:04:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback