Island del 4 - en dag på jobbet

Vädret, de olika gästerna och massa annat gör att både arbetstiderna och uppgifterna varierar från dag till dag, men jag kan i alla fall förklara hur en arbetsdag här kan se ut :)


Har man frukosten måste man vara uppe och igång innan 7.00 men igår hade jag sovmorgon och började jobba klockan 10. Det första jag gör då är att gå till receptionen och kolla läget och säga god morgon till alla. Idag var det ingen som hade gjort morgonkollen så då packar jag med mig pengar, papper, penna och beger mig ut på området för att kika över tält- och bilar. Det tar ett tag att springa runt det ganska stora området och kolla så folk har betalat alternativt ta betalt eller skicka folk till receptionen. Det blir en hel del småprat också eftersom alla som stannar här har semester och är allmänt pratiga och glada.


När jag kommer tillbaka är det kö in till receptionen och ett äldre par står lutade över disken lite irriterade över att deras bokning inte hittas. Vi kollar allihopa efter namn, telefonnummer och eventuella felstavningar eller fel datum men icke. Efter en stund kommer vi dock fram till att de är på fel sida sjön och att deras rum antagligen väntar på dem en timme bort. Detta, samt att folk som reserverat rum dyker upp skitsent pga. av att de kört vilse, händer lite titt som tätt. I alla fall tar jag emot lite gäster, checkar in folk, ger bort nycklar, checkar ut, hyr ut cyklar, säljer valsafari, hästturer och svarar så gott jag kan i den ständigt ringande telefonen. Sedan tvättar vi kläder åt gäster också, så det är ett jäkla springande till och från tvättstugan bakom receptionshuset.


Efter lunch packar jag på mig sängkläder och vandrar bort till våra två stora sommarhus som ska bäddas om och städas för nya gäster. Mitt i fönsterputsandet kommer det några tyskar nerifrån gästhemmet och skriker upprört att elen i köket inte funkar, så då kilar jag ner dit och förklarar varför man inte ska använda spisen det står “BROKEN - DON’T USE!” på, sedan fixar jag tillbaka strömmen. Hinner knappt ut genom dörren innan några fransmän hoppar på mig och säger att deras buss inte dykt upp, vilket inte alls är konstigt då deras klocka går fel.


Telefonen ringer; sommarhusgästerna checkade precis in jättetidigt, så jag springer tillbaka till huset och dammsuger och fyller på med prylar, möter nya gästerna i dörren på vägen ut: fyra isländska killar på motorcyklar som kan lite svenska. Pratar en snabbis innan jag springer bort till våra hotellrum och startar en tvättmaskin, viker ihop massa tumlad tvätt och stoppar upp på hyllorna. Kollar över frukostrummet när jag väl är där och skriver lista på vad som behövs hämtas mer av. Tar med listan samt massa kvarglömda kläder från gårdagen tillbaka till receptionen och börjar plocka ner varor att ta med mig tillbaka. Då kommer chefen och säger att han måste åka iväg en snabbis, och att jag ska sköta receptionen en stund och sedan ta tillbaka hans häst till hagen. Utanför receptionen står hans stolthet fastknyten i gräsklipparen, så jag tar några samtal och gäster, sedan packar jag mina grönsaker och mjölkpaket och klättrar upp på verandan, slänger över benet och styr bort mot hotellrummen och vidare till hagen.


Väl borta vid hagen ligger massa hjälmar och träns så jag tar med mig allt tillbaka, och möts i receptionsdörren an en fransk grupp som inte kan engelska, och får uppdraget att förklara att alla rum utom gästhemmet är upptagna. Det går sådär och jag blir tvungen att ta med dem bort dit och peka :P


Går sedan runt bland alla hus, stugor, reception och gästhem och kollar så alla nycklar finns. Sedan plockar jag upp nytt godis och fyller på kaffeautomaten. Efter det blir det en tur med bilen och släpet till återvinningscentralen med massa gamla stolpar eftersom hagen håller på och göras om. Och dagen avslutas med pusselverkstad i gamla förrådet: uppdrag få ihop så många träns som möjligt av trasiga delar.


Ah, så kan en dag se ut. Idag hade jag frukosten och fick bland annat besök av två holländare som hade lyckats låsa in sina nycklar :) Jikes, detta blev ju en mindre uppsats! Sorry för det - men det kanske balanserar upp min annars kassa uppdatering. I morgon ska vi ut på byn och härja haha.. Det blir skoj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback