Stressigt. jobbigt. smidigt

Mitt i det stökigaste och stressigaste så ringer någon som vill hämta mina sista möbler redan idag. Va skönt. Då slipper jag fundera på vart sjutton jag ska bunkra upp dem någonstans i vinter. När jag lagt på får jag ett mail. Och kanske är det så att vi har hittat det vi ska skriva C-uppsatsen om? Det skulle ju vara gaaanska skönt om detta löser sig nu. Det känns till och med roligt om det blir som det kanske blir nu =) Hoppas. Väntar. Eller, väntar å väntar, jag ska fortsätta med packandet!

PUSS


Tack och hej

Jag har ju inte stormtrivts här detta år. Men lite nostalgisk blir man ändå. Vi har ju haft en del bra stunder. Hejdå lilla slottet, tack för den här tiden. Hoppas du tar väl hand om din nästa hyresgäst!

 

 

Och hej och välkommen nya äventyr

 


Hårresande

Jag sitter sedan 2 timmar tillbaka på mitt golv och sorterar böcker, tidningar och papper. Ja okej jag har TV:n på också. Jag har en slänga-hög och en spara-hög. Och viktiga pärmen såklart! Ska man se något positivt med att flyttpacka - som annars kanske är det tråkigaste som finns - så är det att det automatiskt blir en rejäl rensning av typ allt man äger.

Fast ja, tråkigt är det ju. Och då springer min hjärna iväg och filosoferar kring annat. Hårfärg är det just nu. Jag blir varje vinter sjukt sugen på att färga mörkt. Och varje vinter säger jag nej till mig själv,  för att sedan inte lyssna ett skit på vad jag säger. Så, vad tror ni händer när snön faller? Håller jag mig? Eller blir det som vanligt?


Man kanske skulle satsa på en kombo annars. Salt och peppar-isch?


Semester. Jag vill ha semester.

Varför får vi måste-saker på nya kursen precis NU för. Åh gud jag är så jävla trött. Några universitetstimmar senare är jag i alla fall hemma i röran igen. Bara att köra vidare.

[X] Ringt Radiotjänst
[X] Flyttat Bredband
[X] Adressändrat
[X] Tömt förråd
[X] Rensat avlopp - jippie!
[X] Checkat av med nya hyresvärden
[/] Sorterat papper
[  ] Räknat nycklar (leta på de som fattas?)
[  ] letat på besiktningsprotokollet
[  ] PACKAT KLART
[  ] STÄDAT


Människor!

Igår ringde sex personer på min soffa timmen efter jag la ut annonsen. Jag valde att sälja den till människan som lät minst creepy - en far som skulle ha den till sin son. Och mycket riktigt, det var en jättetrevlig man som var alldeles normal. Phuu. Det här med att träffa främlingar är inte min grej.

Idag vaknade jag kl 7 av att det ringer! Någon som ville ha min TV-bänk och bord på en gång, kunde komma om 5 minuter. Trött som jag var reflekterade jag inte över om rösten möjligtvis lät exakt som den hos en seriemördare eller zombie, något jag annars spenderar viktig tid åt. Vanliga Janet hade först kollat mailen och valt det som lät snällast för att sedan googla namnet och leta på Facebook + gjort en kreditupplysning osv osv..  Ah men vadå, fem min, lika bra att bli av med skiten.

Fem minuter senare ringer killen/mannen igen och jag går nyvaket ner och öppnar dörren. Där står han glad och sträcker fram handen framför en röd Opel.

- Eh.. men.. hur ska du.. ?
- Det får plats!
- ehm.. men.. neee?
- Jo det får plats..

Suck. Det tar emot i magen men jag är tvungen att ta med människan upp och peka på sakerna..

- Oj.. ja.. kanske inte får plats..
- Nee men jag sa ju det jävla idiot!!

Okej, det sista hittade jag på. Men what ever, jag blir obekväm och vill inget annat än att puckot ska dra, men då ska han hämta en annan bil. Med släp då? föreslår jag. Nej nej men större bil. Sedan yrar han om massa skumt jag inte förstår. Han säger 15 min. När 16 min gått skickar jag ett sms: Nu måste jag till skolan och ikväll är jag inte hemma, någon annan hämtar sakerna i morgon! (Lögn)
..men va tusan.. Va skulle ni gjort? =P

Nu måste jag faktiskt duscha och gå till skolan. På riktigt. Sedan väntas ännu en packad kväll. PUSS


Do that pose

Dimmigt. Ja nog allt var det dimmigt igår. Jag ger er:

 

En väldigt full Janet


 

haha, nästa helg blir det vitt! Skönt och efterlängtat =P


På väg att bli packad..

Hjälp. Va skumt det börjar kännas nu när lilla slottet plockas isär. Nyss var någon här och gav mig ett kuvert, tog soffan och gick. Och två minuter senare ringde en dam och ville köpa min TV-bänk. Det känns lite läskigt att mina saker vandrar iväg på nya äventyr utan mig.

Detta var ju planerat. Jag letade efter en möblerad lägenhet i andra hand, just för att jag skulle kunna göra mig av med "mitt liv" och vara fri att flytta mig lätt i vår när jag är färdig. Och det är ju jättesmart tänkt av mig, för att hitta ett jobb i Karlstad det första man gör kan man ju kanske inte räkna med :-/ Och skulle jag göra det vill jag ju ändå bo större än min gamla student-etta och därmed köpa större soffa osv osv. Ah ni fattar. Börja om liksom. Precis som man vill ha det :) Utan gamla möbler som en gång stod i min och mitt ex lägenhet och utan mammas reservkoppar man fick när man flyttade hemifrån första gången som hängt med sedan dess..

Men, nu känns det så konstigt. Fast det är väl ganska normalt. Jag har gett bort, åkt till frälsningsarmén och kastat sjukt mycket porslin, tavlor, böcker mm. Sånt som är viktigt och som det bor fina minnen i åker självklart ner i sparalådor. Men jag rensar ganska skoningslöst annars. Jag behöver bli mycket lättare. Kläder är min största fiende. Och min mest älskade också. Mycket, tungt och väldigt måstemässiga. Varför har vi inte bara päls allihopa?
Brev till "Sara"

Ibland blir man bara så ledsen. Jag har turen att ha en blogg med extremt få (oftast aldrig) dumma kommentarer. Vet att vissa stänger ner sina bloggar endast för att privata människor sitter och kastar ur sig skit i kommentatorfältet. Ibland, väldigt sällan som sagt, har det kommit idiotkommentarer om sex eller någon som lagt sig i saker den inte har med att göra.. men de åker rakt ner i soporna och jag brukar inte ens tänka på det. Det händer liksom så otroligt sällan. Det är jag superglad för :) Mina läsare är så fina ♥

Men idag.. efter jag postade min bitchbild haha.. så ser jag detta direkt efter:

Sara Larsson om
Smile like you mean it:
Du ser inte gladare ut än någon annan. Och ja, jag har sett dig i verkligheten många gånger!
Trams!


Kära "Sara Larsson" - du behöver inte läsa min blogg. Och om du nu finner den så intressant trots allt trams så är du jättevälkommen, men då kan du ju i alla fall vara så hövlig att du läser i smyg och låter bli att lämna små bittra fotspår efter dig. Det är otrevligt och inte alls kul. Och det gör mig ledsen. Lämna kommenatorfältet åt dem som alltid gör mig glad istället! Det blir mycket trevligare så!

Sedan borde du också veta, eftersom du tydligen sett mig många gånger, veta vem jag är och vad jag gör? Att jag inte är helt bakom flötet vad det gäller datorer. En IP från Kristinehamn är inte det svåraste att spåra. Det kan ungefär vem som helst. Tänk på det nästa gång. Och om du ändå absolut måste kräkas ur dig otrevligheter, så kan du ju i alla fall göra det bakom ditt eget ansikte, right?

Tackar!

Smile like you mean it

Igår fick jag en kommentar från en typ halvbekant. En kommentar som jag fått höra fler gånger än jag kan räkna till. Du ser alltid så sjukt glad ut Janet.. du skrattar eller ler liksom jämt. Sedan diskuterades det flitigt om det kanske är så att mina mungipor är byggda uppåt liksom på nå vänster. För jag är ju faktiskt inte alltid glad! Men ja, jag vet att jag skrattar mycket. Och jag är medveten om att jag står/sitter/går och ler och ser dum ut mest hela tiden, jag är väl gjord sån kanske? Men jag ser inte alltid alltid glad ut. Jag kan vara riktigt evil jag med faktiskt!

 

Bevis


 

Biatch


Won't somebody come take me home

söndagskänsla

WTF!?

Ser någon annans studietorg ut såhär? Haha.. va sjutton ??


 

Tydligen var datumet en lördag och terminen hade inte ens börjat? Sedan brukar ju tentorna visas här.. haha.. slutresultatet liksom, inget annat! Har hela universitetet fått sig en släng av svininfluensan ?


Jag älskar hösten. Jag har alltid tyckt om höst mest. Jag är för varmblodig för sommaren. Jag har inget emot sommaren, det är underbart att bada, grilla och cykla runt på grusvägar med picknick, men hösten är bäst.  Jag vet att folk uppfattar det som konstigt, men för mig är det lika skumt att andra går omkring och blir deprimenade när mörkret och kylan kommer.

 

Hösten är så jävla vacker! Senast igår stod jag säkert en kvart och kikade upp på det rödaste av blad jag någonsin sett nästan. Det finns inget bättre än att skutta runt med stickad tröja i lövhögar och leta kramvänliga kastanjer. Sedan krypa ner med te framför Morden i Midsomer och höra hösten blåsa och piska utanför fönstret. Den där underbara mellan-tiden, efter klibbiga sandaler och innan yrsnö i ögonen. När man får klä på sig men ändå inte behöver ha bylsig jacka. Koftor, stora halsdukar och vantar.. och nya fina skor :) Och regnar det får man tillfälle att dansa runt med paraplyet. Mmm.. hösten är bäst :)

 

För övrigt var Sverigefesten så himla nice igår! Värdinnan hade bakat grym smörgåstårta och det privata dansgolvet var inte tomt en minut. Det slutade med att gänget splittrades på alla sätt som går, och jag + två sötisar hamnade på Bmb. Det var skoj, men festen var roligare. Vi shakade ass i någon timme och tog bussen hem. Och som vanligt kan jag inte sova dagen efter, och vaknade halv 7.

 

Nu: bakisfrukost!

 

PUSSWe are family

Har hunnit med 1,5 mil idag också. Jäävlar va slut jag är i benen, men det behövdes! Om inte jag kör stenhårt innan en fylla så går det inte. Min ADHD pallar inte alkohol på stillasittande mage. Det gäller att kontrollera sina handikapp.. mmm.. Annars så har jag verkligen så jäkla roligt just nu. Visst, det är stressigt och mycket skola och jobb osv, men riktigt kul är det att leva ändå! Jag umgås med så sjukt klockrena människor, skrattar så magen gör ont varje dag, och kommer ganska ofta på mig själva sitta och filosofera om hur lycklig jag är. Jag uppskattar att gå ut igen. Jag sover igen (okej typ i alla fall) och jag längtar efter saker. Det är nog det jag saknat mest, att längta efter saker :) att se fram emot en framtid igen liksom. Det där apatiska jag skiter i allt var fruktansvärt.

 

Men den där pusselbiten i mitt liv saknas ju fortfarande. Var är du?

Och det känns även extra tomt i hjärtat eftersom mina tre bästaste i hela världen fick för sig att lämna stan samtidigt nu i somras =((

Är superglad för att ni har det roligt och att det går bra för er. Men det gör inte att jag saknar er mindre =P Längtar helt galet tills den dag då vi rockar loss tillsammans igen. JUL va!?? I love you. Nu blire fruktsallad, hårinpackning + spotifylistan och diskborsten framför spegeln!

 

SAKNAR ER !!!

 


PUSS


Gäsp

Vilket långt hår du har...
Jaaaaaaaa!


 

Underbar dag. Underbar kväll. Åh jag tycker så mycket om ni fina människor runt mig. Bästa bästa ni. Klockan är dryga 22 och jag är är heelt slut. Man är verkligen inte 24 längre! Fast sömnbrist, 1,5 mils promenerande och all tentastress kan ju vara boven.

 

Jag ser fram emot imorgon! Sverigefest med de bästa och sedan skaka nyfixade big-asset! I kind of like it. Inte haft sådan booty sedan gymnasiet tror jag. Jag har fan till och med bröst! Meen.. inte så hälsosam denna stillasittande livsstil med mackor som huvudföda. Jag vill springa sådär lätt som jag älskar och det gör jag inte med dessa 6-7 extrakilon (Jaa jag väger 65 nu) Trött är jag också :( Nee, jag är helt enkelt inte gjord för att vara otränad :) Men jag testade i alla fall, och man ska ju prova allt sägs det :P Nu ska jag bli slimmad igen! Och stanna så! Jag mår verkligen såå mycket bättre då. Mer energi till allt skoj! Med start om en vecka då jag flyttat och ska inviga nya gymmet =D I morgon ska det drickas kolhydrater minsann!

 

I somras = 58 lagoma kilon, helt klart min bästa vikt.


 

PUSS


Paphiopedilum

Jäklar va rolig intervjun var i morse. Både jag och min vapendragare Fotograf-Micke fick oss några ordentliga skratt, och dessutom en rejäl biologilektion på köpet. De tio snabba vi skulle låna sprang på och plötsligt var klockan en timme senare! Så trots att jag hade skjutit upp promenaden med tjejerna fick jag ändå springa ikapp dem en bit ner mot stan sen! Haha.. men det var de värt.

Fan va roligt journalistyrket är. Ja, när man får göra vad man vill dvs. Och slipper massa dryg skvallerskit och stressiga otrevliga nyheter. Jag vill ju jobba med Copy nu i vår efter jag tagit ut min examen, hur mycket jag än tycker om att skriva mer och längre, så är det i reklambranschen hjärtat finns. Men jag kan lugnt tänka mig att frilansa som ren journalist någon gång i framtiden också. Jag gillart!

Promenad + stan var i alla fall mys! (Om man räknar bort 40 min väntan på banken för att på två sekunder få en ny sån där internetkontrollgrej) Maché var som vanligt kung och precis lika fullt och köigt som vanligt. Det måste gå så jäkla bra för dem. Jag tycker jag hör folk prata om deras mat lite varstans hela tiden.


Favorit: Pastasallad med kräftor, räkor och chili- och pestodressing.

 

Köpte tre nya bastoppar på HM, en piffar jag nog till och sätter på mig i morgon! Nu är jag hemma och snabbpausar innan det är dags för långpromenad igen. Denna gång är Rud och pizzakväll hos systrarna E målet.

 

Paus framför Bettan

Favoritblogg

Vindruvor och fläderblomssaft

Jaaag. Sliten i träningskläderna jag stressat runt i sedan i morse.

Åh gud.. vi ska ju fasen gå nu snart! Måste hoppa in i duschen! =)

PUSS


ZzZzZz

Promenaden blev lång. Efter några varv på Kronoparken och Stockfallet pausade vi i Louises pappas hus och TV-soffa. Han bjöd på Idol och knäckebröd. Himla trevligt. Nu är jag så trött men lite nervös för om jag verkligen kan somna. Men det är dryga 39 timmar sedan jag sist klev upp ur sängen. Så nog allt är det dags snart alltid.


Kvällsdokumentation


KLAR

Tentan färdig och borta?, nya kursen har dragit igång och jag är för första gången på flera veckor ledig resten av dagen. Tyvärr får jag inte ta helg riktigt ännu då morgondagen består av tidigt vaknande för Hotspot-möte och sedan ska jag intervjua två sköna biologisnubbar till tidningen också. Men det känns inte såå jobbigt direkt. Mest skoj.

Och efter det blir det helg på riktigt! Långpromenad till stan med bästa tjejerna står på schemat! Tätt följt av Machélunch, lite shopping och berusningsdryck-inköp. Och kvällen ska sedan hela gänget ägna åt pizzabak hemma hos systrarna Andersson. Härligt! Fett OCH det bästa av sällskap. På lördag är det Sverigefesten med utgång på det!

För första gången på ett bra tag har jag tid att känna efter. Och fan, det känns ju ganska bra trots magsår, tappat hår och en flytt som fortfarande är ogjord. Efter 33 timmar utan sömn borde jag kanske prioritera sängen? Men jag vill inte vända på dygnet, så jag håller ut ett tag till. Solprommis med Louise och vovvarna om en stund :)


Väldigt trött och ruffsig Janet ihopkrupen i stolen framför Bettan.

 

PUSS


God Natt och god morgon

Här tycker man att man är dum i huvudet för att man går och sover 03.00 när sedan alarmet skriker 05.00 igen. Men neeedå.. under de två timmar man sovit har tre andra tentapeople skrivit VAKNA på msn. Detta är ju sinnessjukt. Va hände med 8 timmar om dagen? eller 10? Eller till och med sköna 12? Vilken dröm jämfört med detta! Om man har barn då? Eller någon annan viktig måste aktivitet, typ sömn eller något? Kuggar man tentan då eller?

Ja men åter till skrivandet då! PUSS

Dödödödödödödödödödödödödödödödödödöd

Så var det nya dygnet kommet men problemen och ångesten är den samma gamla vanliga. Hur kan tiden gå så in i helvete fort när man har såhär jävla tråkigt? Men det går framåt. Sakta, svidande och tårdrypande - men framåt. Jag ger mig inte! Om jag så ska sitta här tills det blir morgon och jag ska gå (krypa?) till universitetet igen. Sova kan man göra i graven. Åh ge mig en magisk garderob att gå in i?

crouching tigerkaka Hidden basilika

Och dryga tio timmar senare är jag hemma hos gamla Bettan igen. Det har varit en svettig dag på plan två och ett jävla springande hit och dit efter fucklitteratur. Sån där vetenskap i bokform som knullar sönder hjärnan ni vet. Jag hade stannat längre om det inte var för ninjorna. Där satt jag mitt uppe i Habermas offentliga sfärande när det plötsligt flög ner ett rep i huvudet på mig. Kvickt därefter kom femton kanske tjugo vitklädda ninjor glidande och började härja runt bland borden. Först störde de mig inte särskilt, men efter att ha spetsat en och en annan av lärarstudenterna mittemot så hade jag mindre svårigheter med koncentrationen. Bäst att dra min stora hemåt igen, tänkte jag.

Efter att ha lastat av tio kilo skog på slottet tog jag en promenad till Konsum för att inhandla de snabbaste av kolhydrater inför kvällens True Blood-avsnitt. Men jag har ju en del att göra innan kl 22. Mmmm.
Så sätt igång då latarsel!

PUSS

True blood

Mardrömmar mixat med sån där sovaktivitet av den finaste sorten.
Jag har i natt haft huvudrollen i en romantisk happilyeverafter-saga
med inslag av zombies samt motorsågar och väldigt många amputerade kroppsdelar. Det kallar jag film! Man skulle kanske sadla om?

Jag borde sluta se zombieskräck igen. Ta en paus. Sluta se skräck i huvud taget. Nee va sjuttsiken säger jag, det skulle inte gå. På tal om film så fick jag mail från Rosebud om att de tänker köra igång i oktober. Rosebud är universitetets lilla söta filmklubb. Oktober. Efterlängtade oktober. Snart är du här. Jävlar om du gör mig besviken.

Ja men nää.. om man skulle packa ihop, dra sig till uni. och köra igång? Jag har mycket jobb framför mig. Allt nästan. Förutom frågeställningen som kom till mig i nattens dimma. Den är ju ganska central ändå. Den kan funka. Det kan alltså gå vägen ändå. Wish me luck!


PUSS


screw you guys i'm going home

Det känns lovande att det tog tolv timmar att skriva fyra eventuella frågeställningar och hitta fem av tio böcker. I morgon ska jag alltså finna ytterligare fem, skriva referat samt förklara varför jag valde som jag valde. Ja, och sedan själva huvuduppgiften på femhundra ord också då. Lovely. Kan knappt bärga mig. Kom nu onsdag!

Annars gör jag framsteg som stalker. Jag har ju liksom börjar förfölja någon. Jag har både fixat in objektet på facebookvännerlistan samt som msn-kontakt. I helgen ska jag jobba vidare med idoltröjan samt hejaramsa.

Det gäller att underhålla sig. Hitta guldkornen i vardagen. eller nåt.

God Natt

Jag saaaknar diiig Syster


Torsksoppa?

Jag har ingen energi kvar. Det finns ingenting att ta av. Jag pallar inte att komma igång med tentan. Tentan som ska vara klar i morgon kväll! Jag har kört för slut på mig den här månaden. Jag vill inget hellre än att bara skriva och skriva klart - precis som jag gjort med allt annat dessa veckor trots brist på både hjärna och energi - men nu är det s.t.o.p.p. Jag har kört slut på reservtanken och det är tomgångsförbud.

 

Helvete också. Jag är ju så jäkla nära målsnöret. Jag sitter här och bläddrar i mina sju olika böcker, stirrar upp på min halva A4 med olika halvfärdiga frågeställningar, sedan kollar jag ner i havet av ord igen. Bara massa ord, inga sammanhang. Jag ser ingenting. Mer än bokstäver och ord som snurrar runt med sådan faslig fart att jag mår illa och måste kolla åt ett annat håll. Åh tusan också. Behöver nästan gå ut och promenera i mig lite syre. Åh ge mig en vit kanin att jaga istället..

 


the last lion roars at the last dusty fountain

Den egna världen är den bästa världen.

 


Åh suck.

När man inte lyckas sätta ord på känslor så funkar ju alltid en bra bild. Vissa funkar bättre än andra till och med. Creeeepy. Tarantinofans, känner ni hur det kryper längs ryggraden och hur magen gör ont? Mm.


Startdag

Jahapp. Specialklass kl 09.00 då. Tur att hela klassen måste gå på inviduell specialundervisning, så man slipper tappa ansiktet helt och hållet. Efter det blir det slita håret i biblioteket tills på torsdags morgon. Med paus för lite jagande på biologiavdelningen. Jag börjar känna mig hemma där. Mjuk orkidé framför taggiga McLuhan alla gånger liksom.

PUSS

jag går gärna vilse just inatt

Och ibland är allting kaos
och jag blir mörkrädd mitt på dan
Ibland behöver jag en paus
och är Du hyfsat likadan
kan vi gå vilse genom stan


Never ending story

Så, nu har jag och Erika varit hos Kakan och fått lite kaka. Söta ni ♥ Efter min tjockuppenbarelse i morse har jag svalt socker som aldrig förr. Jag kallar det en liten livskris. Det vore nästan konstigt om jag inte hade en svacka just nu i kaoset. Gud jag vill vara tentaklar, färdigflyttad och ha oktober NU. Andas. Försök att andas. Bara en vecka kvar nu.

 

Det är så mycket tankar och känslor jag skulle behöva tänka och känna färdigt och sedan sortera, men det hinns inte med just nu. Och det gör mig lite labil och snubblig. Inte alls Janet:igt. Åh. Vilken soppa. Bajs-soppa.


Var är du när jag behöver dig?


Let me fly

Idag fick vi ont-i-magen-tentan. Som väntat iofs. Men nu är det svart på vitt liksom. Om en timme befinner jag mig hos Kakan för panikhantering, fika och kanske lite TV. I morgon tidigt som fan sätter vi igång på riktigt. En tisdag och en hel onsdag har vi på oss. Med undantag för några måste-måsten jag måste pausa för. Åh det gör ont i magen.

Tänk om hjärnan inte fungerar just dessa två dagar? Den är ju inte i toppskick just nu menar jag. Jag har i alla fall laddat med goda mackor att ta med till biblioteket. Ett ljust bröd med lika mycket fibrer som ett mörkt ni vet.

Annars springer livet först ikapp och sedan ifrån. Verkligheten knackar på axeln och två sekunder senare har jag tappat greppet. Alltid denna hala jävla verklighet. Jag är ju liksom tydligen älskad nu. Ja igen. Ja av han. Lite konstigt tycker jag, för är det inte det som ska kännas så himla bra? =/ Jag får mest bara ännu mer ont i magen. Och långa stegen jag klättrat uppför liksom tippar omkull och slänger mig rakt ner i marken igen.

Och jag förstår inte vad meningen är riktigt. Att kasta såna stora ord över mig som bara blir liten när handlingarna säger annat. Jag ber inte om något alls från dig ju. Jag vill inte vara vante att kasta runt mer. Jag vill bara ha lite trygghet och lite lugn inuti. Lite ärlighet och att slippa vara rädd för vad som sägs till mig. Hur det ska tolkas och vad jag vågar känna. Snälla, låt det vara. Jag orkar ju inte med det här igen. Det vet du. Det finns ingen mening med det just nu. Jag förtjänar mer.. Du också.

Dagens JanetTjockisen är Back in Town

God morgon bloggen. Sedan klockan 06.48 (kikar när jag först tryckte på publicera) har jag roat mig med att uppdatera en gamla trevlig kommunhemsida. Det var typ det första jobbet jag någonsin fick inom mitt område. Och fem år senare sitter jag fortfarande här och knåpar. Och även om det är helt okej så är det för sällan. Fel stad också.
Bottom line; Jag behöver ett jobb. I Karlstad gärna.

På tal om hemsidor så finns det en kurs på KAU som heter publiceringsverktyg. Jag skulle behövt gått den typ första terminen på vårt program, varför har vi ingen sådan kurs? Så himla skumt. De flesta av oss kommer ju hamna framför en dator på nå vänster. Tycker det är lite konstigt att vi som ska vara proffs på information inte fått lära oss en sådan grundgrej liksom? Ja, att vi fått lära oss så otroligt lite program i huvudtaget! En veckas intro a la InDesign, Photoshop och Illustrator. Det är galet ju. Ah.. fast McLuhans orginaltexter om Baseboll i mörkret ger ju mycket för våra framtida yrken de med. Ehm..

Jag är väldigt trött. Men det är ju ett återkommande tema denna månad. En månad som efter tentan vi får idag och lämnar in på torsdag samt packning av mitt hem och en flytt, är över. Det är mycket kvar men det närmar sig. Nya tider och nya lediga små stunder att fylla. Jag funderar på både ambassadörsjobb för universitetet samt Hotspot. Och ja.. jag funderar på en hel annat också, ej jobb eller varaduktig-relaterat. Typ fika, drinkar och massa massa promenader :) Nytt träningskort på nya marker också.

I eftermiddag hittar ni mig på Uni.

Förresten så har jag kommit på vilken tjockis jag blivit. När det går sakta och länge så märker man det tydligen inte. Jag har väl varit för stressad och ätit för mycket mackor. Jag kikar på bilder från förra hösten. Och bara för att vara säker kikar jag även på hösten innan också. Och jajamen, Jag har liksom lagt på mig en rejäl vinterpäls just denna, om man jämför med alla andra höstar. Det ska ordnas nu. På riktigt. Det kan nog vara en bidragande orsak till att jag är så trött och äter så kasst. Att jag liksom blivit lite skitsamma. Gillart inte, så nu jävlar!

PUSS

Höst/vinter 2007

Höst/vinter 2008

Höst 2009 - kolla in asset!

Och Mackans jätterena spegel. Fan, jag kan nästan räkna ciabattorna som satt sig runt annars så vältrimmade jag. Aja, det är rätt peppande i alla fall. 1, 5 vecka kvar till flytt och mer ledighet + nya gymkortet på stan =D

 

Hej hopp tjocksnopp

Min bästa väns bröllop

Dagen, kvällen och natten var magisk. Det var så underbart vackert samtidigt som det var ett sådant jäkla rockstarkalas. Jag har dansat varenda liten muskel in i söndagskoma. Skrikit, glädjegråtit och garvat sönder rösten totalt. Och jag var nog knappast den enda. Oslagbart verkligen. Man och Fru. Precis som det ska vara.

Gud vad jag älskar mitt liv och mina barndomsvänner här. Vilken jäkla historia vi har ihop. Sedan för alltid liksom. Jag saknar det. Det är jobbigt att vilja vara på många ställen samtidigt, speciellt med vänner som ni.

En dag ska jag veta var jag hör hemma jag också, och då ska jag också fixa sagan :) Om enochenhalv går tåget tilbaka till verkligheten igen. Puss!


Storvik

- Kommer du hit snart eller?
- Ah, ska bara plantera lite björk först.. ses snart!

Breath

Låt mig gråta lite. Och låt mig hoppas att mitt liv aldrig blir såhär någonsin igen.

Sömn: 02.00 till 06.00
Tentasal: 08.15 till 11.00
Jobba: 11.30 till 13.30
Packa: fem minuter typ nyss
Bloggen: dessa 10 välbehövliga paus- och gnällminuter
Äta: någon gång under dagen?
Banken, Riksbyggen, osv: 14-någonting och framåt..
Tågavgång: 16.00

Och på söndag rullar jag in här i stan kl 22. Sedan börjar jag jobba måndag kl 07 fram tills föreläsning kl 13 och efter den får vi vår tenta som ska dygnetrunt-jobbas med till torsdag. Fast jag måste ju jobba vanligt jobb och fixa tidningsartikeln + packa, städa och flytta också. Detta går ju bara inte. Fast det gör ju det, eftersom det måste.

Jag tänker aldrig hamna här igen. Det har jag lovat mig. Fast allt är iofs inte självförvållat heller. En extremt dålig timing helt enkelt. Saker som beror på andra saker som man liksom aldrig räknar med. Trasiga förhållanden-efterskalv, krockande kurser, adressbyten, vissas olyckor, andras glädjehelger och massa annat har klumpats ihop i en enda röra just detta september 2009. Och det blir ju såklart extra tungt när människor dyker upp och bränner hål på en mitt i allt också. Det gör ont, speciellt när man hade förväntat sig det motsatta; att den skulle pigga och vara det som var bäst i höstmörkret. Människor är en ras jag nog aldrig kommer förstå mig på :( Jag är i alla fall så glad att jag har er mina supervänner, va sjutton skulle jag göra utan er! Kärlek!

I oktober ska jag unna mig att sova, äta och till och med gå en promenad. Jag ska unna mig att känna efter också.

PUSS
Darthday

Kolla vad jag hittade hos Kakan i morse:

 

Haha! Jajamen nu kör vi. Fan vad oslagbart grymma ni är! =D


apik. fofia. sipp. den PK + tekniken såklart.

Jag vet jag skriver ingenting och det är skittråkigt. Jag vet. Sorry.

Idag: Plugg (nee?) sockertuggande och slutligen en total jävla jättepaus från tentan. Inte kikat på en anteckning sedan klockan fyra. Då var det blankt i hjärnan. Stopp. Inget mer att göra. Det är fortfarande blankt. Men jag hoppas något kryper fram i dimman 8.15 i morgon bitti. Det får bära eller brista. Helst jävligt gärna bära!

Kvällen har bestått av kall promenad, varmt soffhäng, chokladyoghurt, gamla minnen och nya erfarenheter. Trevligt! Men det mesta är trots allt ganska jobbigt med alla dessa tentor, flyttpaniken och C-uppsats. Jag brukar vara riktigt tålig. Inte den som påverkas allt för mycket av dålig sömn, stress och kass mat. Min kropp är inte direkt känslig och har aldrig varit det heller. Men så igår satt jag och drog händerna genom håret, och då fick jag en stor tuss i handen! Jag trodde det var avgnuggat från en toffs kanske, men när jag drog lite i nacken så lossnade det mer! Så jävla creepy. Håret ramlar av liksom!? Jag har som sagt alltid tålt det mesta och dessutom har jag tagel på skallen! Jeesus. När oktober börjar är det jag som tar semester en vecka. På riktigt.


Jag är för slut för att ens orka packa pennor och mecenatkort. Jag orkar helt enkelt inte bry mig nu. Får kraffsa ihop allt i morgon. Goood naaatt!

Fofia

Dagens universitetshäng: Härliga 07.30 till 19.30. Skönt.
Tur att det är vampyrer på TV ikväll och att jag köpt macka.

Jag vet inte

Kvällen: Idol från hemmaplan, en bortglömd middag och väldigt bråkigt i hjärtat. Det är så mycket just nu. Varken timmarna eller hjärncellerna räcker till. Lite vilsen igen. Säger godnatt med en brasak från Gävle:


Sov så gott


Det där ordet sanning och dess olika former

Detta tidig morgon till sent eftermiddags-plöjande i biblioteket börjar kännas rejält nu. Hjärnan säger liksom ifrån. Idag drack jag fyra koppar kaffe, jag dricker ju inte ens kaffe, det är knasiga tider. Men det stängs liksom av, tänkandet, och man måste på något sätt kicka igång det igen. Och en ledig kväll finns inte på schemat, hur mycket man än behöver det. Jag skulle vilja träna, laga riktig middag osv osv. Det ger alltid så mycket. Det skulle gå bättre med allt då. Men just nu är det för krisigt till och med för det. Det är för krisigt för att må bra helt enkelt. Det är bara att bita ihop och fortsätta plågas i några dygn till. Det kan gå.

Nu ska jag diskutera lite seminariegrejer över msn, sedan måste jag ta tag i en inlämningsuppgift. Jag satsar på att vara klar kl 21, så jag får dricka te och bara hänga lite framför TV:n innan sovadags. Det är jävligt svårt att somna direkt från pluggandet. Nästan omöjligt. Jag drömmer mardrömmar om prissättningsmetoder och konsumentbeteende varvat med zombies och att jag hela tiden missar tåg. Det är mycket nu. Men det kommer ju lugna ner sig. Det är kanske det mest motiverande som finns just nu, att det speedar ner om två veckor.

Då kommer jag bo på stan i nya slottet också :)
Where thrills are cheap and love is divine

Va fort det springer på. Tiden. Känslorna också. Jag insåg precis att jag för inte alls så länge sedan placerade min tandborste bredvid någon annans. Och det var inte konstigt alls. Bara trevligt och enkelt. Sedan händer saker, eller så händer ingenting, men saker förändras. Alla gånger är det inte berg och dalar - ibland bara rinner det sakta ut i ingenting. Och jag har liksom inte ens tänkt på det. Förns nu när jag plötsligt insåg att jag sitter här och tänker på dig. Och saknar dig lite.

Men sedan slår det mig att vi inte känner varandra mer, och kanske aldrig gjorde det heller. Sådan stor kontrast till bara för några veckor sedan - första skoldagen för terminen - då jag vaknade hos dig, tittade i taket och tänkte att jag nog förstod mig på dig, och du förstod dig på mig också. Sedan tänkte jag att du gjorde mig lycklig. Jag hoppas du vet om det. Nu när vi vänt blad liksom. Det var ett kort kapitel. Men jag gillade det. Mer än vad jag fick fram just då. Tack för det.
Du fiskade liksom upp mig ur dimman ju ♥

Nu: Springtur och plugg!en dag som alla andra dagar

Jag sov till elva idag. Till elva. Jag som annars sover typ fem timmar per dygn gjorde inatt en 10-timmars! Inte dåligt. Jag hade ju nästan kunnat försova mig till dagens efterlunchföreläsning. Galet ju. Nu är jag i alla fall hemkommen och sitter här och plaskar i mitt hav av septembermåsten. Uppgiften som har deadline onsdag måste göras ikväll eftersom resterande dagarna ska ägnas åt marknadsföringsplugg. Jag vill inte. Jag vill bara surfa runt på Youtube, äta mackor och kika på TV i mjukisar hela kvällen.

Jag är för allmänt jättestressad hela tiden och skulle behöva en ledig dag på riktigt. Helgerna är ju värre än vardagarna. Speciellt då jag måste resa runt så mycket just nu. Den 26 september har jag en lucka. Då ska det drickas vin och ätas tårta. Inte tänka på tågtider, tentor eller måsten. Bara vara. Sedan ska jag andas i oktober också. Det blir fint =)

Den bästa tiden är nu

19


20

21

22

23

24

..25


Tss

Nej, klart som sjutton att jag inte åkte till Gbg i helgen =D Vi smög oss norrut allihopa. Efter ingen sömn och ett dygns förberedelser möttes vi upp hemma i byn i går morse, och stormade brudens hus med 80-talet ut ur bilarna på högsta volym. Mycket av det som sedan följde skedde bakom lyckta dörrar ;-) Men jag bjuder på en samlingsbild av oss framför fina Gavleån innan vi gav oss av i alla fall =)

 

 

Nu är jag åter i Värmelandet för en veckas intensivplugg innan det bär av norröver för bröllopet på fredag igen!


Running from madness - don't follow me

Sommaren håller i sig. Tempot också. Idag gick jag upp 06.15 för att hinna träna innan jag sjönk in i dagens medieteorier. Seminariet var avklarat snabbare än väntat. Mer smärtfritt än väntat också. Nice.

Helgen här i Karlstad = sött besök, tjejkväll, födelsedagskalas, teambuilding på redaktionen, bal och inflyttningsfest.

Hur sjutton ska man kunna göra allt? Nej precis, det går inte. Men hur väljer man två godisar i en påse med tio favoriter? Omöjligt. Just därför packar jag väskan och tar tåget tillbaka till Gbg igen! Okej, jag kommer antagligen önska att även jag stod på Blue Moon i långklänning meeen.. en bal på slottet liksom. Det kommer fler :)

Ses nästa vecka när jag är tillbaka i Värmelandet och bosätter mig i universitetesbiblioteket igen! PUSSMcLuhandlande

Handduk på huvudet, en strumpa och ingen tröja. Inge vidare festligt att komma så till ett seminarie som dessutom vår grupp håller i. Så vad gör jag här? Bra fråga Janet, mycket bra fråga. The medium is the message.

Innehållet kan alltså vara vilken skit som helst? Typ en mening om min ensamma strumpa, överkroppsblottande samt ofönat hår - ni påverkas ändå (?) Iofs blir ju jag mediet när jag står framför resten av klassen om en stund. Undrar vad en halvnaken Janet som pratar om het media och användandet av äppelpaj sänder ut för budskap. Jag vill helst inte veta.

Puss-y


We Might As Well Be Strangers

Åh min hjärna orkar inte. Bara suttit i biblioteket tills nu idag. Det är sommar ute och sol är tyvärr inte det ultimata pluggvädret. Det ska vara storm, monsunregn och svart på himlen, då känns plan två som en lagom sval sommaräng ungefär. Ganska stor kontrast emot dagens inglasade bastu där man bara får migrän. Hur kul är det att sitta inomhus i huvudtaget när det praktiskt taget är badväder igen?
Åh ge mig skitväder och det nu. I need it!

Men lycklig blir man ju - speciellt i rosa

Måla av sina vänner är minst lika kul som marknadsföring

Universitetet ger tips på hur man hanterar svininfluensan..

PUSS


Insomnia

Men va bra att klockan är två när jag ska upp sju. Alltid så jäkla bra jobbat Janet. Här har jag för första gången på månader fått in någon sorts rutin, sedan sumpar jag det såhär. Jag kan vara jättebra på att plugga, träna, äta nyttigt och regelbundet osv osv. Bestämmer jag mig så går det. Men sömnen kan jag liksom inte göra något åt. Problemet bara finns där och det går inte att bara bestämma sig för att sova. Sömnen, eller rättare sagt bristen på den, är min svaghet.

Faktum är att jag senast förra veckan hoppade över sömn tre dygn i streck. Det händer. Jag fungerade likadant när jag var yngre, då var dock skillnaden att jag efter tredje dygnet säckade ihop och liksom dog en dag. Nästan blev sjuk.

Nu har jag vuxit i min roll som ickesovare - och klarar nästan att fungera som vanligt tror att jag skiter i att sova ibland. Skumt tycker jag. Jag läste i Illustrerad vetenskap att de hade gjort ett test på råttor där de hela tiden väckte dem när de slumrade till. Resultatet blev att råttorna dog ganska snabbt. Brutalt jävla test ja.

Nee.. jag måste verkligen försöka blunda i någon timme. I morgon blir det 10-timmars i biblioteket igen. Och jag dricker inte kaffe. Snälla låt mig så sova en stund. Puss och God Natt!

Sweet home alabama

Mysfilm

 


Come see my spirit fly

Halv sju ringde klockan. Och halv sju är jag hemma igen. En tung men en effektiv dag. En inlämningsuppgift mindre, några måsten avkryssade och framför allt: vi har kört igång med tentaplugget. Det var panerad fisk i skolan idag också. Kön var ungefär att jämföra med BSB-konserten -97. Eller var det -97? Det är ju herregud 12 år sedan.

Annars stod jag på universitetestorget och grät idag. När jag hade kramat dem hejdå sista gången var jag ändå tvungen att springa ikapp och krama en gång till. Sedan åkte dom. Jag kommer nog inte fatta det än på ett tag, tur att min månad är så stressig. Glöm. Göm. Förträng.

Det första jag gjorde när jag kom innanför dörren här hemma var att hoppa ur fängelsetightsen och i mjukisar, sedan knäppa på Bettan. Då öppnas automatiskt min inkorg. XXX har skickat ett meddelande till dig på Facebook. Snygg. Ja han är snygg. Och jag är obotligt missanpassad.

Jag ville ju vara 25 och stadigt stabil men för alltid löjligt underbart barnslig med någon. Vara 25 och höra ihop med någon. Vara 25 och en del av de där två har ju hållt ihop så och så länge och det kommer de alltid att göra. Bitter verklighet. Jag vill inte bara ha någon jag vill ha någon att ha en historia med. En historia som började förr. Inte nu. Jag är ju hopplös. Vad är det för jävla tankesätt jag veeeet. Men jag säger inget annat heller. Jag är dum i huvudet. Och för jävla osunt romantisk.

Dessutom utbrast jag PENIS inför halva universitetsbiblioteket också. Vilken dag. Vilket liv. Liv? Vem sa liv?

Iiiii giiive my liiiifeeeee..hear the softly spoken magic spells

 

Min hjärna har kokat bort för länge sedan. Det finns inte ens någonting kvar att ha ont i. Det är för mycket tung skola samtidigt. Det var faktiskt riktigt skönt att gå på redaktionsmöte nu efter föreläsningen, det fick en att tänka på något annat än typ kulturindustrin och allt den skall göra eller icke göra för Janet och hennes C-uppsats. Mackor fick vi också.
Ja ni hör ju själva.

Jag önskar jag hade en tidsmaskin. Hade jag det skulle jag resa tillbaka till i våras och leta på det där rosa fnitterpaketet på plan två som använde Kotlerboken som underlägg till att fläta lakritssnören i två veckor. Sedan skulle jag upplysa den okultiverade lilla slyngeln om effektforskningens nu och då. Hon hade nämligen behövt det.

Nu sitter jag här med en tung C-kurs. En Biologiuppsats. En tenta i mediekommunikation OCH en stor marknadsföringstenta. Allt under september månad. Visst ja, sa jag att jag ska flytta innan 1 otober också? Fotokursstarten kan jag ju bara glömma. Jag brukar aldrig planera såhär dåligt. Eller det brukar rättare sagt aldrig gröta ihop sig såhär fruktansvärt. Jag brukar kunna vara spontan och hoppa på saker lite hur som helst, eftersom jag alltid fixar det. Men den här månaden tvivlar jag.

Jag längtar till oktober. Nyflyttad i fina slottet med nytt syre. Dagar som idag är jag glad över att ha min kära blogg. Den är alltid så jävla kung på att ta gnäll och skit från mig. Så slipper någon annan liksom. Den ger en alltid en paus från vad det nu är jag behöver paus ifrån också.

Dagens sköna: Lite läskiga läraren gav mig och mitt skrivande en komplimang. Mycket bra Janet. Det finns alltså kanske hopp även för mig. Ps. Tidningen kommer ut nu i veckan! Så ni Karlstad universitetare kan ju checka in mitt akvarieäventyr om ni har lust. PUSS

Dagens dimmiga jag

Älskade måndagar

Plugg.
Föreläsning.
Redaktionsmöte.
Plugg.
Helgen

Göteborg var skoj. Mycket Australienbilder/filmer. Mycket att höra. Mycket att äta. Extremt lite sova. Men så värt det! Dåligt med bilder,
här kommer en:

Emma och Roland

Jag var redan sen till kalaset när bilen rullade in i värmland. Men mitt Redbull-drickande i kalldusch funkade fint. Jag kom till och med i tid till matchen. Vi måste lugnt haft den röjjigaste fotbollsfesten i stan, hur många hade en sjungande Markoolio med i soffan liksom? =) Dåligt med bilder även från detta, men här kommer några dimmiga:

sångstund

Fina

Jaaag

Tidsbristen gjorde automatiskt kvällens stil till hästsvans och väldigt osminkat. Men jag hittade ett rosa läppglans som jag i alla fall körde stenhårt på!

Sedan är det dimmigt i kameran. Men vi hade i alla fall en sjukt bra kväll, som fortsatte minst lika bra på Bunkern. Andra gången i mitt liv jag är där. Det var ett fint val för kvällen =) Mmm. Idag är jag jävligt bakis, men ändå släpade jag mig upp tidigt för att möta tjejerna!

Fixelifix

Och slutligen..

=

Surprisefödelsedagsfirande hos FavoritErika (en bakful sådan)

Det var min helg. Nu ska jag inte röra mig en milimeter på någon timme. Mycket bra bakisprogram på TV:n, mysfilmer, Lyxfällan och ikväll: Ensam mamma söker-start! Puss på er!


Sanning.

Jag är full. Och lite kär kanske.

Jag raderar alkltid allt jag skriver på fyllan så jag kanske bara ska ge upp och försöka förklara i alla fakl liite i morgon istället =P Eller så skiter jag i det, i vilket fall som helst bör jkag mog skita i detta och sova för första gåmgen på.. ? 3 dygn=

==))

PUSS

Hemma i slottet

Vad mycket man hinner med på ett dygn om man anstränger sig lite. Sova och sånt går ju automatiskt fetbort, men det kan man alltid göra en annan gång. Nu ska jag vrida på isvatten i duschen, sedan ställa mig där och dricka minst två Red Bull. Ett desperat försök att vakna till lite liv i alla fall. Det är ju födelsedagskalas i stan ikväll. Jag vill inte missa =) Vinaren ligger på kylning också. SKÅL!

Såhär i nollningstider bjuder jag (eller Jonas rättare sagt) på en bild av oss två på förra årets flottrace. Väldigt roliga minnen minsann :)Leaving on a jet plane

Jag vaknade innan sju och kunde absolut inte somna om. Det känns ungefär som det är julafton idag. Spöregn också, jajamen, nog är det jul alltid. Mamma och syster är på väg till Karlstad för att hämta upp oss två Värmlänningar. De är kanske här om en timme =))) Vi hörs i morgon eftermiddag/kväll igen när jag är tillbaka i stan! Ha en superbra fredag! PUSS


Natti Natt

Det blir bra nu. Jag känner det :) Skolan är sjukt tung i september, och flytten med. Men i oktober börjar mitt nya liv på riktigt. Jag ska stänga dörrar och öppna dörrar och våga satsa lite på det jag faktiskt vill och vill ha. Det ni. Stort för att vara mig. Men nu fasen ska det hända grejer. Ah, snart :) Först Gbg och världens stressigaste september där det mest ser ut som vanligt fast mer intensivt (förutom ovanligt bröllop då!!). Men sen jävlar. Jag tror ni kommer bli lite smått förvånade över vad jag håller på och kokar ihop. Mmmm =)

Puss och god natt!

People

Fattar ni hur mycket jag älskar er? Mina vänner är verkligen så underbart klockrena. En ringer och fullständigt garvar och skriker i telefonen, inga ord, bara skrik. Underbara du ♥ Och det har under kvällen trillat in små söta fina sms från festfolket som gör så man sitter här hemma och myser liksom. Och bara tänker på hur sjukt lyckligt lottad jag är som känner just er. Fina ni. Tack för att ni finns.

Inkorgen
2009-09-03 22:16

Bananet + Kakan
= Banankaka :)

Edit: Haha bäst-Ida!


EmRoll

För att dom är hemma från Australien. För att dom är hemma från Australien. För att dom är hemma från Australien. I morgon styr vi skutan mot Gbg. Weehooo =)) Älskade saknade Syster Emma!

 


Flottrace 2009

Det är ingen idé att försöka förklara det. Det går helt enkelt inte att beskriva såna där superdagkvällnätter i ord. Klockrent är väl det närmsta jag kan komma. Själva flottracet, vädret, för och mellan-fest och slutligen dansgolvet på Nöjes tills de stängde - till och med eftermack-hänget här hemma var roligare än vanligt. Helt enkelt en sjukt bra dag!

Förfix hemma i lilla slottet. Pose-van piratsyster
(herregud hur det ser ut efter vårt klädpyssel och så..)

Redo för strid

Svärd

Flätor

Piratdimma

Bilder från NWT - vår underbara lilla föreing =D

Plundrad bild. Emmas.

Kramaflotte

Mindre bra flottar

 

Somnade väl inte förns 4-nåt och i morse skulle jag upp och grupparbeta, sedan seminarie efter lunch! SUCK. Men jag är stolt över mig själv som tog mig dit. Bakispizza på universitetet blev det också. Nu är jag nyss hemkommen, med samma sminkgegg runt ögonen som igår! Jag ska äta, duscha och sova någon timme! Ikväll blir det hejdåKarlstadsmiddag med Sis och Daniel och så.. =)

PUSS

Lovely!

Men JAAA =D Bokat! Gbg på fredag! Weehoo. Och ikväll blir det fest! Karlstad Flottrace 2009 !! Sis följer med och leker pirat hon med.
Och regnet slutade nyss och jag tror faktiskt solen är på väg fram.
Vilken dag! Detta kan ju inte gå fel =D Åhhhh läntan till fredag.

PUSS


we are family

Just nu är alla mina systrar i Sverige samtidigt. Vi fem har annars en förmåga att sprida ut oss ganska rejält på våra äventyr. Syster 2 kom hem från Australien precis och nu är det ju faktiskt några dagar kvar tills syster 3 åker till solen och syster 1 styr mot regnet. Eftersom jag inte sett syster 2 sedan Stenåldern och eftersom vi inte träffats flera av oss ihop sedan Krita så kan det bli en blixtvisit ner till Götet på fredag.

Om några år hoppas jag att vi alla på nå vänster lyckats bosätta oss.. ja.. i alla fall i samma land. Samma stad skulle vara ännu trevligare. Samma lagom lantliga ställe, nära en lagom stad. Där vi alla har våra hus, djur och barn (och stoora trädgårdar) och turas om att fira världens galnaste jular hos varandra hela jättesläkten. Så som det alltid har varit. Jag saknar er liksom hela tiden.


Goodnightsleeptightdon'tletthebedbugsbite

Nu har jag borstat tänderna och hoppat i sovkläder (ja jag sover bäst i mjuka sköna kläder). Jag sover alltid med fönstret öppet också, även om det är 20 minus. Om ingen sötsak klagar dvs. Just i natt regnar det, så himla mys att höra det smattra utanför.

Jag saknar lite. Allmänt sådär. Men tycker jag själv är dum som känner så eftersom han gjorde mig ledsen. Gör.

Jag ser i alla fall fram emot i morgon. Och i helgen. Och massa andra saker. Det löser sig alltid. Det blev en sådan himla onödig liten svacka på vägen bara. Tråkigt. Allt flöt ju på så fint liksom. Men det börjar ordna upp sig igen. Jag trodde lite fel bara. Och jag lärde mig något av det.

God Natt fina ni ♥

We are devils and black sheep

Jajamen! Nu har jag tvättat fyra maskiner, diskat, städat, sorterat pappershögen från helvetet och läst alla skolmåsten jag har tills på torsdag. Great!

Eller så kom Anna hit och vi har suttit i soffan och ätit vita kolhydrater framför TV:n. Tjock och ostädad. Men mätt och glad. Yo ho, yo ho, a pirate's life for me. Jag har nyss tömt garderoben i jakt på morgondagens kalaskläder. Ingen brist på plundrarplagg här inte. Mitt golv är ett hav av sjörövarpryls! I morgon ska jag handla rom och eventuellt ett skepp.

Drink up, me 'earties, Yo Ho!

...


Sommar Sommar Sommaaar

Det är sommar idag! Linne, varma vindar och konstant kisande mot solen (man har ju liksom packat undan glasögonen och köpt höstkofta). Jag fick in min uppgift och svängde efteråt min bastanta ner mot stan. Där mötte jag upp Sis och Anna för lunch utanför båten.

Maché som vanligt. Fast Anna äter sushi.

Jag delade min sallad med min kompis Arne.

Dagens måste ha

Sedan kom Marie ner och joinade också =))

Glass-passa på när det blev sommar igen

Anna var inte helt nöjd med sin

Jag var desto nöjdare

Svårt att vara annat i en tröja med tekalasande kaniner på

I morgon tror jag nästan det blir piratfest. Inferno (min studentförening) har pirat-tema på flottracet. Jag tänkte ändå kolla in det så varför inte passa på och gå all in? I alla fall om det tänker vara sånt här väder. Kåren har en egen flotte i år också - något nytt! Så då får jag vara med och hejja på två håll =) Kan bli riktigt roligt.

 

Ikväll måste jag tvätta, plugga, sortera tusen papper (bra att ha det gjort innan flytten) och slutligen: slänga upp möbler jag inte ska ha kvar på blocket. Jag rymmer varenda dag och varenda kväll. Men nu har jag fått både soltid, vännertid samt ätatid. Flera jäkla timmar av enbart skönt häng. Så nu är det jag som håller mig inomhus och gör något vettigt resten av kvällen. Om någon råkar ha en bra film över lite senare eller typ är sugen på te eller något så hör av er, menar, man blir ju kanske klar någon gång.

 

PUSS


Chill out

Idag är första dagen på resten av mitt liv. Jag kommer aldrig vara yngre än vad jag är just idag. Jag kommer aldrig ha så här många hjärnceller igen och heller aldrig ha så här många dagar kvar att leva som jag har just idag. Hur firar vi det? Jag ska fundera ut något under dagen.

Snart tippar åldersvågen över mot nästa siffra också, snart är vägen fram till 26 kortare än vad sträckan tillbaka till 25 är. Tjugosex. Tjugosex laxar i en laxask. Det är verkligen inte illa. Det är nästan som att va 30. Hej jag heter Janet är och jag är 30.

Att idag är mitt kommande livs mest hjärncellsfulla dag gör mig lite nervös. Jag sitter och sliter håret framför en inlämningsuppgift och lyckas inte formulera mig alls som jag vill. Och det är nu det bara går utför alltså. Lovely.

Det händer lite saker framöver. Men jag chillar med dem ett tag. Jag tycker ordet chillar är så himla roligt. Låter ju som chinchilla fast man typ råkat sätta i halsen precis när man ska säga det, så första delen av ordet försvinner. När någon säger åt mig att chilla känner jag alltid för att dra upp händerna som tassar framför mig, visa tänderna och rynka på näsan.

Plugg var det Janet. Plugg! Måste ju gå och lämna in detta om två timmar, inge chilla här inte.