Massa dravel

Jag tänkte skriva att jag absolut inte vet någonting om något, men det är faktiskt inte sant. För idag vet jag att det var ett klokt val att skippa senaste tentan. Han hade rättat hårt, elakt och nästan lite svinigt. Till och med de som kände sig säkra fick tillbaka ett U. Jobbiga tider. Jag är glad att jag aldrig gjorde den. Jag hanterar inte såna där underkänt särskilt bra, de smittar av sig för mycket.

Men nu till krångel:

1.
Tentan är i augusti. Min sista tenta någonsin är i augusti. Varför liksom? Om jag åker till Island är jag inte här i augusti vilket betyder att jag missar den. Skulle den komma en gång till i höst/vinter (vilket den kanske inte ens gör) hinner jag knappt fixa den ändå, eftersom jag skriver C-uppsats. Sätter jag den inte i augusti kan det alltså fucka upp mitt sista år och till och med min examen. Så bajsigt. Inte bra alls. Seriöst och jobbigt. Första gången jag struntar i en tenta, och då ska det verkligen skita sig. Fan.

2. Jag måste stanna på Island i 3 månader. Anställningen är på minst 3 månader. Jag kunde komma iväg först den 4e men nu gick det visst inget flyg förns den 7e.. kanske 11e, vilket betyder att jag måste jobba till 12 september minst. Och sedan ta mig hem. Det fungerar inte alls med skolan, då jag som sagt läser C-uppsatsen i höst och kommer missa hela introduktionen till den. Det är nästan så jag kanske skulle missa min bästa väns bröllop också. Lite väl riskabelt kanske.

Åå allt är så jävla jobbigt just nu. Och då har jag ändå förträngt uppsagd lägenhet, brist på nytt ställe att flytta till samt det där med att snart vara klar och faktiskt behöva fixa ett riktigt jobb. Folk blir ju uppsagda överallt, det är läskigt. Sedan pratade jag med en klok vän igår som lite försiktigt la fram att "jag vet ju att du alltid velat åka till Island, men åker du inte av lite fel anledningar nu?"

Jo, jag gör väl det egentligen. Jag vill inte till Island just nu. Det är inget superbehov jag har för tillfället. Det är väl snarare så att jag behöver vänner och skönt sällskap framför isolering och massa ensamjobb precis nu. Jag åker ju inte för att jag vill dit, utan för att jag vill rymma härifrån. Men det är inte Karlstad som är fel, eller Värmland, eller Sverige i huvudtaget. Det sitter i huden att allt är lite extra jobbigt just nu. Och huden tar jag ju liksom med mig. Det vore skitbra om man kunde matcha den avskalade ön och köra typ operation osthyvel. Men jag lovade mamma att komma hem helskinnad, så det fungerar inte heller.

Blä helt enkelt. Jag har i alla fall skrivit på arbetserbjudandet samt gjort en kopia på mitt pass. Jag ska sitta och stirra på kuvertet och i morgon ska jag bestämma mig för om det hamnar på lådan eller ej. Allt är omständigt och krångligt hur jag än gör, och jag är bitter för att jag inte lever i en äventyrsfilm istället för att brottas i den här skiten. Haha, ja men nu är det faktiskt dåligt. Va trött jag är!

Fram tills i morgon ska jag ringa runt och leta lägenheter. Ska även höra om en sommarkurs samt kolla om jag kan jobba lite hemma om jag inte orkar vara kvar i Karlstad hela sommaren. Fast egentligen vill jag inte jobba alls. Jag skulle behöva semester. På riktigt verkligen. Men, måste ju försöka få ordning på i alla fall något i kaoset om jag stannar här i sommar.

Ja.. jag uppdaterar väl om läget. Tur att det är Top chef om en timme och tur att jag har vita kolhydrater i frysen. Annars hade det varit riktigt illa. Allt löser sig. Det gör det alltid. Eller?

Puss

Kommentarer
Postat av: Magnuf

Klart det löser sej, sa gubben å sket i vasken.

Postat av: Marie

Klart att det löser sig. Du är en klurig tös, så du kommer allt på något :)

2009-05-19 @ 20:45:56
Postat av: Henrik

Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om hur du borde resonera, tänka och fundera. Men jag tror du fixar det superbra själv! Du skrev bra i bloggen, fundera över "varför" du vill åka, alltså varför på riktigt.

2009-05-20 @ 06:00:40
URL: http://seoul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback