Vinterland

Förlåt för att det är mörkt här. Kan inte skylla på att det inte hänt något, för det har det. Kan inte skylla på tidsbrist heller. Nog har jag stressat en del som vanligt, och nog har jag haft fulla dagar, men på nå vänster hamnar jag ändå här framför Bettan och sysselsätter mig med stirrandet en stund varje kväll. Så egentligen har jag inget att motivera tystheten med. Borde kanske lägga stirrande timmarna på skrivandet istället. Men orden tar emot detta december. Jag skyller på C-uppsatsen. Och på att det är lite för virrigt och vilset nu för att lyckas stava till något av det.

Vill ni ha en uppdatering om dagarna som gått? Here it comes!

I torsdags minglade och vinglade jag med redaktionen. Vi åt julbord, lekte lekar och fick årets första julklappar. Utgång på det med otippat många bekanta ansikten i dimman. Skrattade, drack Norrlands och blev packad. Dansade till massa pop, pratade med gamla bekanta och pussades med en fin pojke. Vad sa du sa du? Yes. Jag pussades med en fin pojke. Fina pojken visade sig dock lite otippat, men ändå så jävla självklart, vara paxad. Fuckelifuck. Kul att man får veta det innan.

På fredagen var jag lite småtrött på mänskligheten och staden, och försökte mig på ett rymningsförsök: Norröver. Spontan-bakisbilade upp med en tärna, en stjärngosse och en DJ till Dalarnas skogar där vi lussade, drack vin och spelade kort halva natten. Klockan 06 på lördagmorgonen kröp jag ut ur en Faluröd efterfestig stuga i Mora, på jakt efter syre och kyla. Möttes av svart frostig nattluft och glittrande jättesnöflingor. Som om det regnade muterade cornflakes, såna där med socker. Tyst, svart och underbart vackert. Frös halvt ihjäl i min kortärmade sovtröja, inga byxor och frysta Converse, men ville ändå stanna tiden lite just då och där. Slippa återvända till verkligheten igen.

Men vid lunch rullade vi tillbaka mot Värmland. Målet var en lördagskväll i Karlskoga men efter en tvådagars var ovana jag så sliten att jag hoppade av i Karlstad för att gömma mig på slottet. Men tröttheten av att vara i vardagen (saknaden av en vardag) tog över och jag tvingade mina trötta ben in i duschen och ner i vinglaset på väg mot dimman och att slippa bara vara igen. Kalas två kvarter bort, intensiv Leila K-dans och vodka med hallonsaft. Hamnade med mina fina tjejer på Tempel, men var egentligen mer intresserad av nattbaguette. Väl utanför mackstammisstället hamnade dock en tonfisk tack i väskan och jag tog istället sikte på en isglass och en pucko. Dock jobbigt att äta isglass utan vantar mitt i vinternatten, så den fick följa med hem till slottet.

Då jag halkade upp mot Herrhagen, med halva livet, två läkerolaskar och förhoppningsvis hemnycklarna i partystövlarna, en Calippo i jackfickan och fyllehicka, till ljudet av Cassis-maraccas, så insåg jag en sak. Att jag hoppas det ändras snart. Inte bara hoppas lite utan jag hoppas så sjukt jävla otroligt mycket att jag slipper rymma, slipper festa och hittar något verkligare och finare att leva för snart. En mening. En riktig sådan.

Väl hemma tvättade jag bort sminkrester från tre galna dygn. Hoppade i en sovtröja som luktade nytvättat och raderade fem-i-tre-sms i inkorgen. Tänkte att jag hellre sover själv än försöker mig på substitutkramar och vaknar i ångestlandet. Jag väntar på dig nu..

Söndagen bestod av film och mat och film och mat. Och igår skrev vi C-uppsats och idag gjorde vi det samma. Livet är småpissigt och ganska tråkigt, men mina vänner är underbara och jag längtar sönder hjärtat efter att få komma hem till byn, mamma och mina syskon nästa vecka.

Någonstans måste det ju finnas. Min mening. Då när allt blir som det ska igen. Känslan av att hitta hem. Jag är bara så himla trött på att leta och vänta just nu. Det är för dåligt med skön magkänsla på vägen..

Tidig Julklapp

Direkt ur Janets pysselstudio inför julbordet:

 

 

Och lite spretigt Luciakalasande i Dalarna

 


PUSS
Kommentarer
Postat av: Evve

Snart kommer du hemmåt! :))

Postat av: Evve

Snart kommer du hemmåt! :))

2009-12-15 @ 21:29:37
URL: http://enevve.blogg.se/
Postat av: Sandra

Men fina du är snart hemma en sväng. Det gör i alla fall mig väldigt lycklig. Du sprider alltid så mycket glädje och förtjänar att vara lycklig du med! Ska önska mig lite lycka till janet i julklapp :D

2009-12-15 @ 21:36:54
Postat av: Henrik A

Alltid lika fint skrivet. Alltid lika fin tjej. Alltid springer hon iväg.

2009-12-15 @ 21:51:54
Postat av: Ida Andersson

Janet! Vad pluggar du? Du borde bli skribent, författare, kolumnist whatever, du skriver så fruktansvärt bra! Och HEJ förresten, det var länge sen!

2009-12-16 @ 01:12:25
URL: http://idalinneaandersson.blogg.se/
Postat av: Ida

Okey, haha. Läste vidare i bloggen nu (hittade precis på den) och insåg att det är nåt sånt du håller på med? ;P Hur som helst så är du bra på det du gör, rolig/läsvärd läsning!

2009-12-16 @ 01:30:39
URL: http://idalinneaandersson.blogg.se/
Postat av: Tim

Flicka lilla. Skriv en bok, snälla?

2009-12-16 @ 11:02:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback