åååå irritation

Jag skulle egentligen blogga om vilken otroligt bra dag jag har haft. Men Pernilla-promenaden blev som vanligt låång och plötsligt blev klockan massa och när jag väl hamnade här blev jag arg istället. Okej att en universitetstidning inte kan eller ens ska fungera perfekt alltid, men den ska väl sträva efter att vara så bra som möjligt den med!?

I alla fall: Till det nya numret av tidningen skrev ett litet reportage om 3 tjejer. I min artikel skrev jag bara med förnamnen då jag tycker att efternamnen inte direkt gav något för det temat. Jag är dessutom typen som är väldigt noga i mitt skrivande; kollar så folk är med på vad jag skrivit, att det känns okej, att jag skrivit rätt. SUPERVIKTIGT om man ska skriva, anser jag! (Nu pratar jag alltså inte inte skvallerpress och deras o-regler)) Men i alla fall: okeeej om korrektur eller redaktör vill ändra något litet, eller lägga till något litet som inte gör någon skillnad - fine! Det brukar man ju komma överens om. Men nu ikväll ser jag artikeln upplagd på hemsidan, MED FEL EFTERNAMN på en av tjejerna. Ja har inte ens hört att någon skulle ändra i den? Här är man noga och duktig och passar sig för sånt. För det ser ju så jävla fel ut och kul att bli intervjuad och få heta fel sak. Man ser rätt ut sagt skitdum ut som journalist också om man inte ens har tid eller ork att kolla upp vad människan heter. Om man nu ska ändra/lägga till i en text som någon gjort klar och satt sitt namn på.. jaa då e man väl väldigt noga med att i alla fall ändra och lägga till något som är rätt!? Kul att jag lägger ner tid och skriver en sak som jag är nöjd med, och sedan sätter mitt namn på det. När någon sedan tar 1 sekund på sig för att stoppa in något som är fel, och sedan trycker på publicera.

Har full förståelse för småfel här och där om man är en liten tidning för studenter. Absolut! Det är ju meningen att vi ska lära oss så mycket som möjligt innan studietiden är klar. Superbra att man får chansen till det, verkligen! Men så får man ju lixom inte göra!

Nu har jag reagerat av mig :-) Natti Natt


Kommentarer
Postat av: Mäh

Jag skulle blivit asförbannad! Tidning som tidning sådant är väl grundvett och etikett

2009-04-02 @ 11:36:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback